Egyszerű és nagyon ízletes
Egy hosszú munkanap után, villámgyorsan összedobhatsz egy finom karfiolkrémlevest.
Önmagában is zamatos fogás a zöldségekkel, de ha megbolondítjuk egy kis tejszínnel, igazán selymes és érzéki finomságot kreálhatunk. Arról nem is beszélve, hogy feltétként az ízletes és picit fűszeres csirkemell tekercs, igazán ékköve a levesnek, és hogy még laktatóvá tegyük, tálalhatjuk nachossal, vagy pirított kenyérkockával, bónuszként pedig pirított bacon morzsákat is szórhatunk rá.
Jó kis, laktató zöldséges krémleves, mely az egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába is beilleszthető.
Tejszínes karfiolkrémleves/csirkemell roláddal és nachossal – gluténmentes
Hozzávalók:
Csirkemell tekercs:
2 db csirkemell
1 paradicsom paprika
1 csokor petrezselyemzöld
*Hétbors durvára darált fűszer itt
*Tex-Mex fűszersó itt
4 ek kókuszolaj
Leveshez:
kb. 5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db fokhagyma
1 kk Kalocsai pirospaprika
Zöldségek:
1 fej karfiol
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
¼ zellergumó
Fűszerek:
2 db marhahúsleves kocka
½-1 kk *Himalája só itt – ízlés szerint
1 kk *Hétbors durvára darált fűszer
Ízesítésre:
kb. 1,5 dl tejszín
1 ek tejföl
Tálaláshoz:
nachos
apróra vágott petrezselyem
extra: pirított bacon
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
A csirkemellet kettévágjuk, és fólia alatt, óvatosan kiklopfoljuk . A szeletet fóliára helyezzük, megszórjuk tex-mex fűszersóval, és borssal, mindkét oldalát. Majd teszünk rá apróra vágott paradicsom paprikát, és petrezselyemzöldet.
Felcsavarjuk jó szorosra majd, alufóliába tekerjük, vagy jó záródó sütőzacskóba tesszük.
Egy fazékban vizet forralunk, majd abba helyezzük a becsomagolt csirketekercseket, fedő alatt 50-60 percet főzzük.
Közben a karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük. A sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellergumót megpucoljuk és kockára felvágjuk. Majd tegyük félre. A hagymát apróra vágjuk fel, és a fokhagymát nyomjuk át fokhagyma nyomón, vagy reszeljük le.
Kókuszolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a füstölt házi szalonnát és pirítsuk közepesre, majd mehet hozzá a hagyma, fokhagyma, paprika és végül a paradicsom is, melyet szintén kockára vágtunk fel. Ezt követően adjuk hozzá a zöldségeket, a karfiol kivételével, és pirítsuk tovább kb. 5 perc.
Ezután húzzuk le a hőről és adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Majd egy kis vízzel öntsük fel. Majd mehet vissza a hőre. A fenti fűszerekkel ízesítsük. Hagyjuk főni így egy pár percig, kevergessük meg néha. Majd felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje. Amikor félig megfőtt a zöldség, hozzáadhatjuk a karfiolt, és készre főzzük.
Közben a megfőtt csirkemell tekercseket kivesszük a forró vízből és hideg vízbe tesszük 15 percre, hogy könnyebben lehessen majd szeletelni.
Amikor a levesben megfőttek a zöldségek, akkor a levet leszűrjük, a zöldségeket egy picit sózzuk, borsozzuk, és a leves levéből és tejszín, tejföl hozzáadásával apránként, egy turmix, vagy bot mixer segítségével simára keverjük.
Tálalásnál a zöldséges karfiolkrémlevest tányérba merjük, adunk hozzá nachost (tortilla chipset) és a felszeletelt csirkemell tekercseket, szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel.
De aki szeretné, pirított kenyérdarabokat (gluténmentes kenyér itt) is adhat hozzá. Sőt grátiszként még, pirított bacon kockákat is szórhatunk rá. 🙂
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek