Egy ínyencség: Ropogós zöldfűszeres csirkecombok, hagymás sült krumplival

A grill partik királya!

Az ízeket élvezni kell, a lényeg legyen tökéletes az ebéd vagy a vacsora. 🙂



Ha egy ilyen finomságra vágysz, ezt bizony el kell készítened. 🙂

A sült csirkét majdnem mindenki szereti, és tökéleteset készíteni belőle, pedig nem nagy ördöngösség. Legjobb diétás étel, és oly változatosan finom ételeket lehet belőle varázsolni. 

Ez a sült csirke receptem, mindig jó választás hétköznapra, hétvégére, de akár ünnepi ételnek is, felturbózva még zöldségekkel vagy salátával. Ha finom ételt szeretnél készíteni, lepd meg vele a barátaidat, családtagjaidat. 🙂 Szinten biztos, hogy a kedvenceid közé fog kerülni! Kezdőknek is bátran ajánlom!



Ropogós zöldfűszeres csirkecombok, hagymás sült krumplival recept gluténmentes

Hozzávalók:


6 db csirkecomb

*Himalája só – ízlés szerint

1 kk *hétbors durvára darált fűszer – ízlés szerint

Hagymás zöldfűszeres pác recept:

2 db nagy vöröshagyma

3 gerezd nagy fokhagyma

1 kk *cayenne bors

1 kk őrölt kömény

1 kk *curry

1 kk Kalocsai pirospaprika

5 szem boróka bogyó – mozsárban összetörve

1 kk dijoni mustár

200 ml extra szűz olívaolaj

Friss fűszerek – ízlés szerint:

majoranna

oregáno

kakukkfű

(ha nincs friss, akkor fél kk szárított fűszert használjunk)

Hagymás sült burgonya recept:

1 kg burgonya

a pácban lévő hagyma

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Ropogós zöldfűszeres csirkecomb recept

elkészítése:


A pác hozzávalóit, a reszelt fokhagymát, cayenne borst, őrölt köményt, curryt, kalocsai pirospaprikát, dijoni mustárt és az összetört boróka bogyót, extra szűz olívaolajat tegyünk egy befőttes üvegbe és jól rázzuk össze. Vagy egy kisebb tálkába és keverjük el egy habverővel.



Ezután a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy jól zárható dobozba, és öntsük rá a fűszeres pácot, és adjuk hozzá a karikára vágott vöröshagymát, majd jól forgassuk össze a páccal a csirkecombokat. A zöldfűszerekről szedjük le a leveleket, majd vágjuk apróra egy éles kés segítségéve és szórjuk rá és szintén jól forgassuk át a pácban. Hagyjuk pácolódni, minimum 15-30 percet. De akár egy éjszakán keresztül is hűsölhet, lefedve a hűtőben, ha másnap szeretnénk elkészíteni.  Minél tovább pácolódik, annál finomabb.



Ezután tegyük egy grillsütőbe, (vagy egy tepsibe, először alufóliával lefedve, és utána alufólia nélkül süssük ropogósra) kb. 40-45 perc alatt készen van. De akár kerti grillen is tökéletesen megpirulnak a zöldfűszeres csirkecombok. Sütés közben, kenegessük át a páclével.

Hagymás sült burgonya recept

elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockára. Ha grill sütőben sütjük, akkor tegyük a tepsibe a csirke alá, rácsöpög a finom sült csirke szaftja. Félidőnél, pedig adjuk hozzá a pácban lévő hagymát, keverjük el a krumplival és pirítsuk készre. De sütőben is megsüthető.



Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a zöldfűszeres pirított csirkecombokat, a hagymás sült krumplival, csemege vagy kovászos uborkát is kínálhatunk hozzá.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »