A legjobb karcsúsító étek: Zöld limeos chilis sült csirke, mexikói salátával

Izgalmasan egyszerű!

Igazi ínyenc fogás ez a zöld lime-os chilis sült csirke, mexikói salátával.

Pikáns, könnyű és izgalmas. Ebédre és vacsorára is fogyasztható. Beilleszthető az egészséges étrendbe, diétába és a fogyókúrába is. Sőt az alakodnak is jót tesz, hiszen a lime és a chili jó hatással van az emésztésünkre, és az immunrendszerünkre is, ezáltal gyorsítják a fogyást. De ha csak ízélményre vágysz, akkor is érdemes kipróbálni ezt a zöld limeos chilis sült csirke receptemet, mert egyszerűen fantasztikusan finom. 🙂



Zöld limeos chilis sült csirke, mexikói salátával recept

Hozzávalók:


6 db csirkecomb

*Himalája só

*hétbors durvára darált fűszer

Zöld limeos chilis pác recept hozzávalói:

200 ml extra szűz olívaolaj

3 db lime leve

1-2 kk *cayenne bors – ízlés szerint, ki milyen csípősre szeretné

½ kk *őrölt kömény

egy nagy csipetnyi *chili pehely

Mexikói saláta hozzávalói:

(csak a felét készítettem el a saláta hozzávalóiból)

1 konzerv kukorica

1 zacskó zöld saláta

1 zacskó  

¼ kg koktélparadicsom

 1 nagy fej lilahagyma

5-10 dkg gouda reszelt sajt

Mexikói saláta öntet hozzávalói:

(1/2 adagnyi salátához készítettem ezt az öntetet, ha mindet megcsináljuk emeljük meg az anyaghányadot az öntethez)

80 ml majonéz

80 ml tejföl

80 ml tej

1 nagy csipet *őrölt kömény

1 nagy csipet *cayenne bors

egy csipet *Himalája só

egy nagy csipet *hétbors durvára darált fűszer

fél nagy gerezd fokhagyma – reszelve

kb. 2-3 nyomásnyi *sriracha chili szósz – ízlés szerint, ki milyen csípősre szeretné

¼ csokor petrezselyem – apróra vágva

Tálaláshoz:

natúr nachos chips (tortilla chips)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek



Limeos sült csirke recept elkészítése:


A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.

Készítsük el a limeos pác receptet: Jól mossuk meg meleg víz alatt a lime külsejét, majd görgessük meg az asztalon, a tenyerünk alatt, így sokkal több lime levet fogunk kinyerni belőle. Majd vágjuk félbe és egy facsaró segítségével nyomjuk ki a levét. Majd öntsük egy befőttes üvegbe.

Ezután adjuk hozzá a cayenne borst, őrült köményt, chili pelyhet és csurgassuk hozzá az olíva olajt, és jól rázzuk össze. Ha nincs befőttes üveg, akkor a hozzávalókat, tegyük egy kisebb tálkába, és habverővel jól keverjük el.



Majd öntsük a fűszeres limeos páclevet a csirkecombra és hagyjuk pácolódni, minimum 15-30 percet. De akár egy éjszakán keresztül is hűsölhet, lefedve a hűtőben, ha másnap szeretnénk elkészíteni. Minél tovább pácolódik, annál finomabb.

Ezután tegyük egy grillsütőbe, (vagy egy tepsibe, először alufóliával lefedve, és utána alufólia nélkül süssük ropogósra) kb. 40-45 perc alatt készen van. De akár kerti grillen is tökéletesen megpirulnak a limeos csirkecombok. Sütés közben, kenegessük át a páclével.



Mexikói saláta recept elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a főtt vagy grillezett kukoricát, adjuk hozzá a felvágott jégsalátát, koktélparadicsomot félbe vágva, lila hagymát karikára vágva, reszelt sajtot, forgassuk össze egy saláta lapáttal, de akár a kezünk is jó szolgálatot tesz.

Tálalásnál majd, kézzel összetördelt tortilla chipssel szórjuk meg, ez adja a finom ropogósságát.



Mexikói saláta öntet recept elkészítése:

A hozzávalóknál szerelő alapanyagokat tegyük egy tálba és jól keverjük össze egy habverő segítségével. Tálalásnál kínáljuk a mexikói salátához.

Ha mindennel elkészültünk, és a limeos chilis csirkecombunk is megsültek, akkor lehet tálalni.

A mexikói salátát öntözzük meg a mexikói saláta öntettel, szórjuk rá a durvára tördelt tortilla chipset és kínáljuk mellé a limeos chilis sült csirkecombokat, és már falatozhatjuk is, ezt az izgalmas és pikáns finomságot.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »