Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

A tökéletes tejbegríz, kakaóval megszórva gluténmentesen

Egy igazi gyöngyszem!

 

Te mikor ettél utoljára egy finom tejbegrízt?


A gyermekkori kedvenc édességünk, megannyiszor készített az anyukám, nagymamám ilyen finomságot. Bár akkor búzadarával ettük, és nem voltunk gluténérzékenyek. Hála jó istennek, a rizsdarából is ugyanolyan jó tejbegrízt lehet készíteni, mint búzadarából, észre se lehet venni a különbséget.
Ez nagyon jó, hiszen manapság, sok gyerek is gluténérzékeny, így az alábbi módon elkészített tejbegríz receptemmel, adható a kisbabáknak, gyerekeknek is, persze önmagában.
A tejbegríz gyorsan elkészül, tápláló és nagyon finom. Reggelire, ebédre, uzsonnára, de akár vacsorára is kiváló választás és persze, hogy nemcsak a gyerekek imádják, mi felnőttek is, és ez így van jól. 🙂 Nemcsak kakaóval lehet ízesíteni, hanem bármilyen gyümölccsel, pld. málna, eper, áfonya stb., édesíteni pedig akár mézzel, agavé sziruppal, de akár nyírfa cukorral, vagy édesítőszerrel is lehet.

Ha te is szívesen nosztalgiáznál, akkor készítsd el ezt a finomságot… 🙂

Tejbegríz recept, kakaóval megszórva gluténmentesen
Hozzávalók:
2 adag
500 ml tej
4 púpos ek rizsdara itt
(aki, nem gluténérzékeny, készítheti búzadarából is)
porcukor – ízlés szerint
Tetejére:
nesquik instant kakaó itt


Tejbegríz recept
elkészítése:

A tejet mérjük ki, és öntsük egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá a rizsdarát, keverjük el.
Lassú tűzőn, kevergetve, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Van aki, hígabban szereti, van aki, sűrűbb állagút kedveli, a lényeg, hogy akkor fejezzük be a tejbegríz főzését, amikor látjuk, hogy kedvünkre való a sűrítési állag. 🙂 Azt is figyelembe kell venni, hogy hűlés közben, még sűrűsödik. Bár a lányom, imádja forrón, így nem szoktuk hűlni hagyni. Emlékszem, hogy a menzán is jó forrón kaptuk, és a szélétől ettük végig, körbe-körbe, mert mindig az volt a leghidegebb, és vártam, hogy mikor érek már a jó kakaós részhez… 🙂 🙂


Ha elkészült, akkor kapcsoljuk le a hőt, és utána, ízlés szerint édesítsük porcukorral.
Tálalásnál szórjuk meg nesquik instant kakaóporral.

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!