Spóroljunk!
Varázsoljunk, maradékból tökéleteset! Minden egyben, egy ropogós falatban. 🙂
Nem ciki, ilyen finomságot készíteni maradékból. Sőt, ha a gyerekek nem szeretik vagy nehezebben eszik meg a sült húst, akkor ily módon is elkészíthetjük nekik külön.
Tuti, hogy mind felfalják. 🙂
De akár főzelékek mellé is kiváló választás, és persze, hogy nemcsak a gyerekek szeretik, hanem felnőttek is. Egyszerű, mint az egyszeregy, érdemes elkészíteni, kezdőknek is. Én pld. sosem veszek előrepanírozott mélyhűtőt csirkefalatokat és egyebeket, mindig elkészítem, sokkal, de sokkal finomabb az otthon elkészített finomságok. 🙂
BBQ sült húsos sajtgolyó, mézes-mustáros mártogatóssal recept gluténmentes
Hozzávalók:
(7 db közepes húsos sajtgolyó lesz belőle)
20 dkg bbq sült hús maradék
2,5 ek mascarpone
kb. 5 dkg gouda sajt
kb. 5-10 dkg savanyú káposzta
Persze, ha több sült hús maradt, akkor emeljük az anyaghányadokat.
Panírozáshoz:
rizsliszt itt
2 db tojás
zsemlemorzsa gluténmentesen itt
Sütéshez:
kókuszolaj
Mézes-mustáros mártogatós recept
Hozzávalók:
80 ml majonéz
80 ml tejföl
40 ml tej
½ kk *őrölt mustármag itt
½ kk *fokhagyma granulátum itt
4 kk méz
1 kk friss reszelt torma
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
BBQ sült húsos sajtgolyó recept
elkészítése:
A megmaradt bbq sült húst vágjuk fel kockára, majd tegyük egy aprítóba és daráljuk össze. Ha elkészültünk, tegyük egy tálba.
Ezután adjuk hozzá a mascarponét, az apró kockára vágott gouda sajtot, és a savanyú káposztát, melyet ollóval egy kicsit felvágtam. Jól keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe egy 15-30 percre.
Addig készítsük elő a panírozáshoz a szokásos módon az alapanyagokat: három mélytányérba, egyikbe: rizsliszt, másikba a tojás, egy csipet sóval ízesítsük (ne többel, mert a sült hús, már eleve fűszeres és sós), és verjük fel egy villával, majd a harmadikba: zsemlemorzsa. Majd tegyük félre. Készítsük el a mártogatóst is.
Mézes-mustáros mártogatós recept
elkészítése:
A hozzávalóknál lévő alapanyagokat, tegyük egy tálba és egy habverővel jól keverjük össze, és készen is van.
Ezután tegyünk kókuszolajat egy serpenyőbe, és kezdjük el felhevíteni. Majd vegyük ki a hűtőből a sült húsos sajtos golyókat, és panírozzuk be, liszt/tojás/zsemlemorzsa keverékébe, melyet már előkészítettünk. Mivel nem nyers hozzávalóval dolgozunk, ezért úgy sütjük, mint a rántott sajtot, jó forró kókuszolajban, amikor a panír szép arany barna, már szedhetjük is ki.
Tálaljuk a bbq sült húsos sajtgolyókat a mézes-mustáros mártogatóssal.
És akkor most, leírom nektek, az egyben sült bbq fűszeres sertéscomb receptemet, én hogyan készítettem el:
A nagyobb sültek bonyolult ételnek tűnhetnek, de legegyszerűbben és sietősen, készíthetjük pld. sütőzacskóban is. Így nagyon egyszerű, finom és omlós sültet kapunk végeredményként. Ezzel a technikával nem foghatunk mellé és ínycsiklandó ebédet, vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra, és nem is igazán kell bajlódnunk vele, hiszen a munka nagyobbik részét elvégzi a sütő.
Egyben sült BBQ fűszeres sertéscomb
Hozzávalók:
1-1,5 kg egész sertéscomb
*Himalája só
*hétbors durvára darált fűszer itt
Fűszer:
*sertés bbq fűszerkeverék itt
Sütéshez:
sütőzacskó
4 darabka vaj
friss kakukkfű ágacskák
6 ek kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az egész sertéscombot sózzuk, borsozzuk, minden oldalát, ízlés szerint. Majd egy nagyobb serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk egy kicsit a hús külsejét. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, vagy egy tálcára és hagyjuk langyosra hűlni.
Ezután a bbq sertés fűszerkeverékkel szórjuk meg, és dörzsöljük bele a fűszert. Ha elkészültünk, tegyük a sütőzacskóba, dobjunk bele hideg vaj darabkákat és friss kakukkfüvet, majd zárjuk el a sütőzacskót, és szurkáljuk meg a zacskó tetejét egy hústűvel, majd itt fog távozni a gőz sütéskor. Tegyük egy tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük készre. Akkor jó, amikor ha megszúrjuk hústűvel zacskón keresztül a hús és vaj puhára puhult, ez kb. 50-75 perc közötti sütést jelent. Ha elkészült, akkor szedjük ki és hagyjuk egy 15 percet hűlni. Majd csomagoljuk ki, és szeleteljük fel. Bármilyen köretet, rizst, krumplit, vagy krumplipürét és savanyúságot kínálhatunk mellé.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek