Ízek és zamatok a konyhában!
Ennél egyszerűbb, már nem is lehetne.
Ízletes, szaftos és mennyei íz kavalkádot varázsolhatunk könnyedén, lazán és örömmel. Melyhez segítségül a konyhabűvészt, a sütőzacskót hívjuk. Aki, még nem próbálta, mindenképpen tegyen egy próbát, ezzel a sütési módszerrel.
Főleg ilyen nyári melegben, de máskor is, jól jön ez a kis praktika. Kezdőknek is ajánlom, így elkerülhetik, hogy kiszáradjon a hús, zöldség. Persze lehet, zsiradék nélkül is elkészíteni, de én imádom az ízeket, így egy kis vajjal, plusz friss zöld-fűszerekkel, mindig megspékelem a húst vagy zöldséget.
És akkor mutatom, hogyan csináld a mai finom receptemet… 🙂
Jamaicai sült sertésszelet-zöldhagymás rizzsel és krumplipürével recept
Hozzávalók:
6 szelet sertéscomb
*Himalája só
*hétbors durvára darált fűszer
*Jamaicai steak pác fűszer itt
chili pehely – ízlés szerint
Sütéshez:
sütőzacskó
pár darabka vaj
friss kakukkfű ágacskák
6 ek kókuszolaj
Köret:
2 bögre *Jázmin rizs
4 bögre hideg víz
1 kk *Himalája só
Tejszínes krumplipüré
1 kg krumpli
1-2 kk *Himalája só – ízlés szerint
5 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejszín
pici reszelt szerecsendió
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Jamaicai sült sertésszelet recept
elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A szeletelt sertéscombot sózzuk, borsozzuk, minden oldalát, ízlés szerint.
Majd egy serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk egy kicsit a hús mindkét oldalát. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, vagy egy tálcára, egymás mellé és hagyjuk langyosra hűlni.
Ezután a jamaicai steak pác fűszerrel és chili pehellyel szórjuk meg, ízlésünknek megfelelően, és dörzsöljük bele a fűszert. Ha elkészültünk, tegyük a sütőzacskóba, kettesével, egymás mellé, tehát a 6 szelet húsra, lesz 3 zacskónk. Dobjunk bele hideg vaj darabkákat és friss kakukkfüvet, majd zárjuk el a sütőzacskót, és szurkáljuk meg a zacskó tetejét egy hústűvel, majd itt fog távozni a gőz sütéskor.
Tegyük egy tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük készre. Akkor jó, amikor ha megszúrjuk hústűvel zacskón keresztül, és a hússzeletek vaj puhára puhultak, ez kb. 30-40 perc közötti sütési időt jelent.
Ha elkészült a jamaicai sült sertésszelet, akkor szedjük ki a sütőből, és hagyjuk még egy 15 percet hűlni. Majd csomagoljuk ki, és tálaljuk a zöldhagymás jázmin rizzsel és krumplipürével, és finom kovászos, vagy csemege uborkát kínáljunk hozzá.
De extra köretként, akár vegyes salátával is ehetjük, mely recept elkészítéséről, itt olvashattok.
A tejszínes krumplipüré elkészítését itt találjátok, a jázmin rizs elkészítéséről pedig itt olvashattok. A végén kell az apróra vágott zöldhagymát belekeverni a rizsbe, amikor már megpuhult és tálalnánk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek