Olasz ízek: Zöldhagymás baconos, sajtszószos gnocchi

Az olasz krumplinudli!

Házilag elkészítve a legfinomabb… 🙂

Az olaszok krumplis nudlija a gnocchi sokak kedvence, a különféle mártásokkal tálalt gnocchi (ejtsd: nyokki) sokféleképp és nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is, ráadásul elkészíteni is elég egyszerű, isteni finom, laktató és olcsó is. Én most elkészítettem gluténmentesen is, egyszerűen tökéletes lett. 🙂 Annyira, de annyira finom, hozzá a sült bacon és a sajtszósz, már is éhes lettem megint… 🙂

Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.



Zöldhagymás baconos, sajtszószos gnocchi gluténmentes recept:

Hozzávalók:


50 dkg héjában főtt burgonya, megtisztítva

egy csipet *őrölt szerecsendió

1 kk *Himalája só

½ kk *fehérbors

1 szál zöldhagyma zölddel együtt

15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható

2 db tojás

Tejszínes sajtszósz recept:

1 zacskó tejszín

kb. 15-20 dkg gouda sajt – reszelve

1-2 csipet *ötbors durvára darált fűszer

Feltét:

1 tálca szeletelt bacon

(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek



Gluténmentes zöldhagymás gnocchi recept

elkészítése:


A burgonyát főzzük meg héjában, hámozzuk le, és egy krumplinyomón törjük át, még melegen. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szórjuk meg lisztel és adjuk hozzá a tojást, fűszerezzük: sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt szerecsendióval, apróra vágott zöldhagymával, majd gyúrjuk össze. Inkább lazán, nem kell túlságosan kidolgozni, csak hogy jól összeálljon a tészta.

Ezután sodorjuk henger alakúra, és vágjuk fel belisztezett késsel.



Közben a vékony szeletelt bacont vágjuk fel nagyobb darabokra egy olló segítségével és egy serpenyőbe süssük kicsit ropogósra. Akkor jó, amikor a szélei már arany barna színűek.



Közben, forraljunk fel vizet, melyet sózzunk, és ha forr, dobáljuk bele a nyokkikat, akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére. Szedjük ki egy szűrőlapáttal és tegyük a sült baconre, rázzuk össze. Majd mehet rá a tejszínes sajtszósz, majd megint rázzuk össze és forrón tálaljuk.

Tejszínes sajtszósz recept

elkészítése:

A sajtot reszeljük le.

A tejszín kezdjük el felforralni, amikor már eléggé meleg, de még nem forr, majd dobjuk bele a reszelt sajtot, és jól keverjük el, ízesíthetjük egy-két csipet sóval, és készen is van.

Ezt a finom olasz gluténmentes zöldhagymás baconos, sajtszószos gnocchit forrón tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »