Full extrás: Jamaicai jerk csirkés pirított baguette szendvics, salátával

Merész, pikáns és isteni finom!

Vigyázat, mert könnyen rá lehet szokni. 🙂

Ahogyan én szeretem szendvics. Kihagyhatatlan, szaftos, füstös, zamatos, szóval ellenállhatatlan pirított húsos baguette szendvics a mindennapokhoz.

Manapság, mindenki a gyors kaját részesíti előnybe, pedig nem kellene az előre gyártott szendvicseket sem venni a boltban, hiszen az otthon elkészített szendvics az bizony, finomabb és egészségesebb, sőt tudjuk, mi van benne. Ami sokkal jobb és jobb.

Érdemes elkészíteni ezt az isteni finom jamaicai jerk pikáns csirkés szendót (ahogy szlengesen nevezik a gyerekek a szendvicset), mert megéri, sőt kezdőknek sem egy bonyolult feladat. 🙂



Jamaicai jerk csirkés pirított baguette szendvics recept, salátával

Hozzávalók:

6 db felső csirkecomb

Pác:

Apróra vágva:

3 tk friss gyömbér

1 gerezd fokhagyma

1 db nagyobb chili paprika fele – a nagyobbak kevésbé csípősebbek

2 szál zöldhagyma

½ petrezselyem

½ koriander levél – ha nincs elhagyható, akkor tegyünk bele egy egész csokor petrezselymet

Fűszerek:

1 tk szegfűbors

1 tk szemes bors

½ tk *chili pehely

1 ek méz

½ ek kókuszcukor vagy barna cukor

1 db nagyobb lime leve

baguette kenyér gluténmentesen itt vagy itt

Saláta köret:

reszelt káposzta

vékonyra vágott uborka – zöldséghámozóval

szeletelt paradicsom

szezámmag

kaliforniai paprika – vékonyra vágva

zöldhagyma – vékony karikára vágva

egy csipet *Himalája só

lime leve

pici extra szűz olívaolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek



Jamaicai jerk csirke recept

elkészítése:

A csirkét mossuk meg, vagdossuk be, a hús részénél (ne a bőr részénél) – így majd a fűszerek íz világa átjárja a húst -, és sózzuk meg. De aki, nem szereti a bőrét, le is húzhatja, és úgy vagdossa be mindenhol a csirke húsát.



A fűszereket egy mozsárban törjük össze.

A fenti pác hozzávalókat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a mozsárban lévő fűszerekhez, és hozzá tesszük a mézet és a cukrot. Kicsit törjük össze őket, majd úgy adjuk hozzá a mézet, barna cukrot.



Ha készen vagyunk, akkor a csirkére öntjük a pácot, és egy éjszakán át, vagy minimum 1 órát hűtőszekrénybe pácoljuk.

Ha letelt a pác ideje, akkor egy tepsibe tegyük bele a csirkéket, tegyünk rá kókuszolajat és alufóliával lefedve süssük kb. 30-40 percig, akkor jó, ha puha a hús, közben forgassuk meg párszor.



Az idő leteltével, vegyük le a fóliát és pirítsuk még kb. 5-10 percig. – A sütés vége felé kanalazzuk ki a lepotyogott pácot, hogy ne égjen meg -.

Grill sütőben, illetve a kerti faszénen is süthetjük a pácolt csirkét, akkor lesz igazán Jerk csirke, hisz jó füstös lesz az íze. 🙂 



Pirított baguette kenyeret elkészíthetjük egy serpenyőbe, tegyünk egy kis kókuszolajat, vagy olíva olajat és egy pici vajat és ebbe pirítsuk meg a félbe vágott baguetteket.



Tálalásnál, szedjük le húst a csontról, egy villa segítségével szálaira tudjuk szedni. Tegyük a pirított baguette kenyérre, csepegtessünk rá kevés lime-ot, tegyük bele a felvágott lime ízesítésű salátát és máris fogyaszthatjuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »