Ki tud ennek ellenállni?
Ennek a tortának mindene csokis… 🙂
Nagyon egyszerű csokoládétortát hoztam ma nektek. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a csokoládétortát, vagy legalább egyszer ne kóstolta volna, ha máskor nem gyermekkorában.
Ha igazi csoki fanatikus vagy, ezt tuti el kell készítened. 🙂 Mi imádjuk, sőt igazi gyors 30 perc alatt elkészülő, vendégváró sütemény. Kezdőknek is ajánlom.
Csupa-csokis torta málnával gluténmentes recept
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
2 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
1 ek Nagykun rizsliszt itt – a Sparban is kapható
2 ek kókuszolaj
1 ek holland natúr kakaópor
4 ek kókuszcukor
1 mk sütőpor
1 csipet himalája só
Csokoládés mascarpone krém recept:
100 g nutella – szobahőmérsékletű
250 g mascarpone – szobahőmérsékletű
1 ek kókuszcukor
1 tábla 85 % -os étcsokoládé fele – gőz felett felolvasztva, és hagyjuk egy kicsit hűlni
1 1/2 kk vanília aroma
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
Csupa-csokis torta recept
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.
A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk bele egy csipet sót.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra, egy kicsit tovább kell keverni, a kókuszcukortól, olyan lágy karamell színe lesz, hozzáadjuk a kókuszolajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk, és egy tálba összekeverjük.
A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk. És egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és szintén lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
Majd, kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz a sütőporos lisztet, és óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
Egy kis tepsibe vagy egy kisebb kör alakú tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 17-20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Nekem 20 perc kellett a gázsütőmön. Tűpróbát végezzünk.
Amíg sül a csokoládés piskótánk, addig összekeverjük a csokoládés mascarpone krém hozzávalóit és hűtőbe tesszük.
A kisült és kihűlt piskótára tesszük a krémet, fagyasztott málnával, mentával díszítjük.
Úgy is szoktam készíteni, hogy kettévágom a kihűlt tortát, majd megkenem vékonyan málnalekvárral, rá a csokoládés piskóta teteje és úgy a csokis mascarpone krém és a málna szemek.
Kínálásig hűtőbe tároljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek