Olyan rusztikus: Csupa-csokis torta málnával

Ki tud ennek ellenállni?

 

Ennek a tortának mindene csokis… 🙂

 

Nagyon egyszerű csokoládétortát hoztam ma nektek. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a csokoládétortát, vagy legalább egyszer ne kóstolta volna, ha máskor nem gyermekkorában.

Ha igazi csoki fanatikus vagy, ezt tuti el kell készítened. 🙂 Mi imádjuk, sőt igazi gyors 30 perc alatt elkészülő, vendégváró sütemény. Kezdőknek is ajánlom.

 



Csupa-csokis torta málnával gluténmentes recept


Hozzávalók:

Piskótához:

4 tojás

2 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható

1 ek Nagykun rizsliszt itt – a Sparban is kapható

2 ek kókuszolaj

1 ek holland natúr kakaópor

4 ek kókuszcukor

1 mk sütőpor

1 csipet himalája só

Csokoládés mascarpone krém recept:

100 g nutella – szobahőmérsékletű

250 g mascarpone – szobahőmérsékletű

1 ek kókuszcukor

1 tábla 85 % -os étcsokoládé fele – gőz felett felolvasztva, és hagyjuk egy kicsit hűlni

1 1/2 kk vanília aroma



(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)

 

 

Csupa-csokis torta recept

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt.

A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk bele egy csipet sót.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra, egy kicsit tovább kell keverni, a kókuszcukortól, olyan lágy karamell színe lesz, hozzáadjuk a kókuszolajat.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk, és egy tálba összekeverjük.



A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk. És egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és szintén lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.

Majd, kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz a sütőporos lisztet, és óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.



Egy kis tepsibe vagy egy kisebb kör alakú tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 17-20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Nekem 20 perc kellett a gázsütőmön. Tűpróbát végezzünk.

Amíg sül a csokoládés piskótánk, addig összekeverjük a csokoládés mascarpone krém hozzávalóit és hűtőbe tesszük.



A kisült és kihűlt piskótára tesszük a krémet, fagyasztott málnával, mentával díszítjük. 

Úgy is szoktam készíteni, hogy kettévágom a kihűlt tortát, majd megkenem vékonyan málnalekvárral, rá a csokoládés piskóta teteje és úgy a csokis mascarpone krém és a málna szemek.

Kínálásig hűtőbe tároljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »