Ezt ki ne hagyd! Sült körtés saláta gorgonzolával

A legfinomabb, ínyenc őszi saláta!

Pikk-pakk elkészíthető, ebédre, vacsira, vagy bármikorra, amikor kedved tartja, mindig jó választás.

Mindenképpen készítsd el, ezt a vitaminnal teli, ízletes sült körtés salátát, mely isteni finom és ellátja a szervezetedet a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. 

A sós és az édes, meleg és hideg találkozása, mind összekeveredik ebben a salátában, mely kihagyhatatlan páros, igazi ínyencség.

Baconos sült körtés saláta gorgonzolával recept gluténmentes

Hozzávalók:

1 zacskó rukkola vagy más zöldsaláta

koktélparadicsom

káposzta

uborka 

1 csomag bacon

4 db körte – hámozva és negyedekbe vágva

3 ek vaj

1 ek extra szűz olívaolaj

2 ek fenyőmag – pörkölve

1 ek tökmag – pörkölve vagy pekándió

3 ek méz

3 ek balzsamecet

1 ek dijoni mustár

*ötbors fűszer

*Himalája só

Tetejére:

kis darab gorgonzola

– Ha valaki nem szereti az intenzív ízét, akkor elhagyhatja, vagy lecserélhető pld. mozzarella sajtra is. –

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Sült körtés saláta gorgonzolával recept

elkészítése:

Egy serpenyőben tegyünk egy ½ ek kókuszolajat és süssük ki a bacon szalonna szeleteket, majd szedjük ki és tegyük félre.

Ezután a serpenyő tegyünk egy fél ek vajat, és olívaolajat, hagyjuk felmelegedni, majd adjunk hozzá negyedekbe vágott körtét, sózzuk, borsozzuk és csurgassuk meg 2 ek mézzel, alacsony hőfokon kb. 5 percig főzzük, amíg a körték karamellizálódnak. Majd adjuk hozzá a balzsamecetet és főzzük össze még kb. 1 percig, majd szedjük ki a körtéket.

Majd a maradék mézes szószhoz adjuk hozzá a többi vajat, és mézet és balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze, majd a dijoni mustárt is tegyük hozzá. Keverjük össze, és adjuk hozzá a pirított fenyőmagot és tökmagot, vagy pekándiót, de mindhárom keveréke is tökéletes.

*Tipp: Ha nincs pirítva fenyőmag, tökmag vagy pekándió: Azt a legelején végezzük el, egy száraz serpenyőbe. Vigyázzunk rá, mert hamar megpirul, ha kész, azonnal töltsük ki a serpenyőből, hogy ne piruljon tovább, mert megéghet. Én előre szoktam pirítani, hagyom kihűlni, és utána befőttes üvegbe tárolom, így ha salátát készítek, akkor már nincs ezzel dolgom. 🙂



A salátának valót vágjuk fel: A káposztát vékony szeletekre, az uborkát egy zöldségpucoló segítségével, szeljük vékony csíkokra, a koktélparadicsomot félbe. Majd szedjük tányérokra, a felszeletelt salátának valót, rukkolát vagy jégsalátát, és öntsük le a meleg mézes szósszal, és tegyük rá a körtéket, és a ropogós bacon szalonnát, (én kisebb darabokba szoktam rátenni/rátördelni), majd morzsoljunk rá gorgonzola sajtot, vagy mozzarella sajtot.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »