A varázsszó! Sütés nélküli, édes nyamnyognivaló. 🙂
Vendégvárónak, süti napra oviba, suliba, gyerekek szülinapi bulijára is kiváló kényeztető finomság, ha gyorsan kell valami tuti finomság.
A lusta napokra, amikor a gyerekek is vágyódnak, 🙂 de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, sőt a gyerkőcök is segíthetnek benne.
Szóval, egyszerű, sütés nélküli és tuti pillanatok alatt elfogy.
Mandulás nutella szelet recept – gluténmentes
Hozzávalók:
50 dkg keksz – gluténmentesen itt és itt
16 ml rumaroma
10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes natúr kukorica pehely itt
20 dkg nutella
gyümölcs jam itt – (de csak akkor, ha szükséges, függ a keksz minőségétől)
Tetejére:
200 g jó minőségű 70 % étcsokoládé gluténmentesen itt
egy kis darabka vaj
2 dl tejszín
Díszítéshez:
koktél cseresznye
mandula pehely
török mogyoró
mázas napraforgó mag
sós pisztácia – durvára vágva
cukor gyöngy
színes cukor dara
Mandulás nutella szelet
elkészítése:
A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, (ha nincs otthon, mandula, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is), a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységű masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.
Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hűtőszekrénybe.
Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a mandulás nutellás sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ezt követően, az olvasztott csokoládét, tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. – így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.
Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk. Tegyük a hűtőbe dermedésig.
Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol előzőleg bevagdostuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek