Sütikaland: Mandulás nutella szelet

A varázsszó! Sütés nélküli, édes nyamnyognivaló. 🙂

Vendégvárónak, süti napra oviba, suliba, gyerekek szülinapi bulijára is kiváló kényeztető finomság, ha gyorsan kell valami tuti finomság.

A lusta napokra, amikor a gyerekek is vágyódnak, 🙂 de mi már épp pihennék, akkor ez a gyors sütemény rá a varázsszó, sőt a gyerkőcök is segíthetnek benne.

Szóval, egyszerű, sütés nélküli és tuti pillanatok alatt elfogy.



Mandulás nutella szelet recept – gluténmentes

Hozzávalók:

50 dkg keksz – gluténmentesen itt és itt

16 ml rumaroma

10 dkg durvára darált mandula vagy Corn Flakes natúr kukorica pehely itt

20 dkg nutella

gyümölcs jam itt – (de csak akkor, ha szükséges, függ a keksz minőségétől)

Tetejére:

200 g jó minőségű 70 % étcsokoládé gluténmentesen itt

egy kis darabka vaj

2 dl tejszín

Díszítéshez:

koktél cseresznye

mandula pehely

török mogyoró

mázas napraforgó mag

sós pisztácia – durvára vágva

cukor gyöngy 

színes cukor dara

 

 

Mandulás nutella szelet

elkészítése:

A kekszet morzsoljuk össze vagy daráljuk le, keverjük össze a durvára tört/darált mandulával, (ha nincs otthon, mandula, hogy roppanjon a süti, akkor jó a natúr kukorica pehely is), a rumaromával és a nutellával. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. A lényeg, hogy közepes keménységű masszát kapjunk, ha esetleg több lett a keksz, vagy a mandula, nem gond, ha szükséges, akkor gyümölcs jam-al lazíthatjuk.

Egy kis téglalap alakú, magas falú kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a masszát, és egyenletesen oszlassuk el, aztán jól nyomkodjuk le, majd néhány órára tegyük az egészet hűtőszekrénybe.



Amikor teljesen megdermedt, borítsuk ki a mandulás nutellás sütit egy tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt.

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.



Ezt követően, az olvasztott csokoládét, tegyük a sütemény tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. – így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.

Díszítsük cukor gyönggyel, mandula pehellyel, török mogyoróval, koktél cseresznyével, mázas napraforgó maggal, sós pisztácia darabokkal, bármivel, amit otthon találunk. Tegyük a hűtőbe dermedésig.



Kínálásnál a szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hosszú keskeny szeletekre, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »