Izgalmas finomság: Cukkinis zöldséges makaróni tészta

Csak semmi cicó, gyorsan és egyszerűen!

Tökéletes, laktató fogás a nehéz napokra, melyet percek alatt elkészíthetsz, és tuti mindig finom.

Ha nincs sok időt, de imádod a tésztát és a zöldségeket, ez a gyors fogás neked szól. Egy egyszerű tészta a legjobb döntés, ha finom vacsorára vágysz, és egy kis egészséges zöldséggel feldobod, akkor lesz a legjobb. 🙂

Aki a tésztát szereti, rossz ember nem lehet, vallják az olaszok, hiszen náluk a családi konyhákban, nem nagyon telhet el hét, vagy akár csak nap, egy tál jó spagetti, cannelloni, vagy egyéb tésztaféle nélkül.  Mi is imádjuk, így most ez a finomságot hoztam el nektek. Kezdőknek is ajánlom.



Cukkinis zöldséges makaróni tészta recept gluténmentes

Hozzávalók:


3 db bébi cukkini

Kaliforniai paprika (piros-sárga-zöld)

1 kisebb darab zeller vagy 1 szál szárzeller

kb. 10 dkg füstölt húsos szalonna

3 szál zöldhagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

1-2 db paradicsom

6-7 db bébi kukorica

kb. 4-5 db csiperkegomba

egy maréknyi olíva bogyó

kókuszolaj

Fűszerek:

*Himalája só

*hétbors fűszer

egy-két csipetnyi chili pehely – ízlés szerint

Köret:

1 zacskó makaróni tészta – gluténmentes itt is lehet olcsóbban kapni 

Feltét:

gouda sajt reszelve – ízlés szerint, de elhagyható

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Cukkinis zöldséges makaróni tészta

elkészítése:


A zöldségeket, cukkini, kaliforniai paprika, zeller, paradicsom, apróbb kockákra, a zöldhagyma, bébi kukorica karikára, csiperkegomba, olíva bogyó félbe, majd a füstölt húsos szalonnát csíkokra vágjuk fel.



Ha elkészültünk a darabolással, akkor egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszolajat majd dobjuk bele a szalonnát pirítsuk, majd mehet, bele a zöldhagyma, és a reszelt fokhagyma, tovább pirítsuk, aztán adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, utána a zellert, hagyjuk puhulni, és a végén a cukkinit és a bébi kukoricát, majd a végén a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg chili pehellyel.



Közben, főzzük ki a tésztát, ha a zöldség darabolással elkészültünk.

Én így készítem:

Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele és forrásig melegítjük.

Ezt követően, tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. 

(Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le, – és öblítsük le egy kis hideg vízzel, ha nem Barilla tésztát főzünk ki -.



Ezután az elkészült kifőtt tésztára, tegyünk egy-két ek kókusz olajat és jól keverjük el, majd mehet az időközben elkészült zöldséges raguhoz.



Azonnal, forrón tálaljuk, szórjuk meg a félbe vágott olíva bogyóval és reszelt sajttal. De ha nincs otthon sajt, anélkül is nagyon finom, én szoktam így is enni.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »