Mediterrán módra: Brokkolis-zöldséges csirke

Az ízek birodalma!

A sietős napokra, mindig jól jönnek az ilyen egyszerű, ám finom receptek.



Egy gyors ebéd, vagy vacsora fél óra alatt, bearanyozza a napunkat. És ha még egészséges, ízletes, akkor a mennyekben járunk. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan recept, arról meg nem is beszélve, hogy isteni finom, laktató finomság. Tészta rajongóknak, meg egyszerűen kötelező!

Nem is szaporítom tovább a szót, már írom is a receptemet, melyet, ha elkészítesz, tuti mind a tíz ujjadat megnyalod utána, azt bizton állíthatom. 🙂



Brokkolis-zöldséges csirke recept – gluténmentes

Hozzávalók:


1 csomag makaróni tészta – gluténmentesen itt

½ csirkemellfilé

2 db közepes brokkoli

1 db cukkini

1 nagy sárgarépa

Pác:

3 ek *sherry ecet vagy *balzsamecet

2 ek barnacukor

60 ml *világos szójaszósz

1 ek friss gyömbér – reszelve

¼ kk *chili pehely

1 nagy gerezd fokhagyma – reszelve

3 ek *kukoricakeményítő

Fűszerek:

*ötbors durvára darált fűszer – ízlés szerint

*Himalája só – ízlés szerint

kókuszzsír itt

kis darabka vaj

tejszín

tej

½ csomag petrezselyem – apróra vágva

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Brokkolis-zöldséges csirke

elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel kockára.

A pác összetevőit keverjük össze egy tálkába, majd a felkockázott csirkemellet tegyük bele, majd hagyjuk pácolódni minimum 30 percet.

A tésztát főzzük ki, 1 kk-nyi sós, forrásban lévő vízben. Majd szűrjük le, és egy kk-nyi kókuszolajjal keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.

A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, egy sajtreszelőn, így szép vékony darabkák lesznek.



A brokkolit, forrásban lévő, 1 kk-nyi sós, fél kk-nyi cukor, és egy csipet szódabikarbónás vízben. A forrásba lévő vízbe dobjuk, és 6 percig blansírozzuk. Majd jeges vízbe szedjük, vagy hideg vízbe leöblítjük. Így leállítjuk a főzést a brokkolinak. Tegyük félre a további felhasználásig.

Egy serpenyőt, vagy wokot hevítsünk fel, dobjunk bele fél ek-nyi kókuszzsírt, majd a pácolt és felkockázott csirkedarabokat süssük, pirítsuk meg, kb. 5-10 perc. Nagyon hamar készen van, ne hagyjuk magára, mert megég. Majd szedjük ki, egy tányérra.



Ezt követően, a serpenyőbe, dobjunk bele 1 kk-nyi vajat, majd adjuk hozzá a páclevet, sűrűsödni fog, mert ugye kukoricakeményítő van benne, öntsük fel tejszínnel és tejjel, jól keverjük el, borsozzuk, ízlés szerint. A lényeg selymesen, lágy szószos állagnak kell lennie.

Közben hevítsünk fel egy másik serpenyőt, tegyünk bele 1 kk-nyi kókuszolajat és vajat, majd a feldarabolt brokkolit, cukkinit, sárgarépát pár perc alatt, nagy lángon összefuttatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

Majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát, a kisült csirkedarabokat és keverjük össze.



Tálalásnál locsoljuk meg a szósszal, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 



További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:


https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »