Rabul ejti az ízlelőbimbókat!
A baileys krémlikőr édes, lágyan krémes ízvilágának, még azt sem tud ellenállni, aki ritkán fogyaszt alkoholt.
Boltban sem adják olcsón ezt a finom különleges ízt, de házilag is elkészíthetjük, hétvégére, ünnepekre, csajos délutánokra, családi összejövetelekre és persze, hogy mindig sikert arat. 🙂
De azért vigyázni kell vele, mert bár látszatra gyenge, és itatja magát, valójában azért fejbe tud vágni, nem is gondolnánk, hogy mennyire. 🙂
Ha szereted az ír krémlikőrt, akkor érdemes elkészíteni otthon és szinte finomabb, mint a bolti változat. Legalábbis nekünk, nagyon bejön. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg egyszerű elkészíteni.
Házi baileys whisky-s krémlikőr recept elkészítése – gluténmentes
Hozzávalók:
1 ⅔ csésze whisky – gluténmentesen itt
295 ml tejszín
400 g *cukrozott sűrített tej
2 ek „Walden Farms” gluténmentes csoki szirup itt – vagy „Moser Roth”70%-os gluténmentes étcsokoládé gőz felett felolvasztva
2 tk vanília aroma
2 tk instant kávé
1 tk mandula aroma
Házi baileys whisky-s krémlikőr
elkészítése:
A fenti hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és jól keverjük össze.
Ezt követően töltsük üvegbe, jól zárjuk le és tegyük a hűtőbe. Mielőtt felszolgálnánk, jól rázzuk össze, öntsük poharakba, és jégkockával kínáljuk, sőt egy kis tejszínhabbal is megspékelhetjük, igazán megérdemlünk egy kis kényeztetést. 🙂
Hűtőbe 1 hónapig is eláll. Úgyhogy aki szereti, már készítheti az ünnepekre.
*Tipp: dobozos sűrített tejet, itt és itt is lehet vásárolni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek