Így készíts gluténmentes baileys krémlikőrt házilag

Rabul ejti az ízlelőbimbókat!

A baileys krémlikőr édes, lágyan krémes ízvilágának, még azt sem tud ellenállni, aki ritkán fogyaszt alkoholt.

Boltban sem adják olcsón ezt a finom különleges ízt, de házilag is elkészíthetjük, hétvégére, ünnepekre, csajos délutánokra, családi összejövetelekre és persze, hogy mindig sikert arat. 🙂

De azért vigyázni kell vele, mert bár látszatra gyenge, és itatja magát, valójában azért fejbe tud vágni, nem is gondolnánk, hogy mennyire. 🙂

Ha szereted az ír krémlikőrt, akkor érdemes elkészíteni otthon és szinte finomabb, mint a bolti változat. Legalábbis nekünk, nagyon bejön. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg egyszerű elkészíteni.



Házi baileys whisky-s krémlikőr recept elkészítése – gluténmentes

Hozzávalók:

1 ⅔ csésze whisky – gluténmentesen itt

295 ml tejszín

400 g *cukrozott sűrített tej

2 ek „Walden Farms” gluténmentes csoki szirup ittvagy „Moser Roth”70%-os gluténmentes étcsokoládé gőz felett felolvasztva

2 tk vanília aroma

2 tk instant kávé

1 tk mandula aroma

Képek: flickr.com



Házi baileys whisky-s krémlikőr

elkészítése:

A fenti hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és jól keverjük össze.

Ezt követően töltsük üvegbe, jól zárjuk le és tegyük a hűtőbe. Mielőtt felszolgálnánk, jól rázzuk össze, öntsük poharakba, és jégkockával kínáljuk, sőt egy kis tejszínhabbal is megspékelhetjük, igazán megérdemlünk egy kis kényeztetést. 🙂

Hűtőbe 1 hónapig is eláll. Úgyhogy aki szereti, már készítheti az ünnepekre. 

*Tipp: dobozos sűrített tejet, itt és itt is lehet vásárolni.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »