A tökéletes: Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

Bár szeret kacérkodni, és idő előtt kibújni a bundájából!

 

De egy-két trükkel orvosolni tudjuk, ezt a szemérmetlenkedést. 🙂

A frissen sült, meleg, lágy-nyúlós sajt, és a ropogós bunda mindenkit elvarázsol. 🙂 Kicsik és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform, ami kiűzhetné a háziasszonyok konyhájából. 🙂

Gyerekkoromban is imádtuk, oly annyira, hogy akár hónapokig tudtuk volna enni a rántott sajtot, házi sült krumplival. Ez egy olyan finomság, amellyel mindig sikert arathatunk a családban, persze csak akkor, ha a sajt nem szökik meg a bundából. 🙂 És annyira jó, hogy gluténmentesen is elkészíthető, gyerekek, felnőttek örömére.



Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt recept gluténmentes

Hozzávalók:


30 dkg trappista sajt

Panírozáshoz:

rizsliszt

2-3 db tojás

egy csipet sütőpor

1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű

natúr nachos chips (Aldi) és gluténmentes zsemlemorzsa itt – (fele-fele arányban)

Fűszerek:

*ötbors durvára darált fűszer

*Himalája só

*cayenne bors

*chili pehely

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

elkészítése:

A sajtot vágjuk fel vastagabb csíkokra. Majd sorakoztassuk rá egy tálcára, úgy, hogy ne érjenek össze, és tegyük be fél órára a mélyhűtőbe.



Addig készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket:



1. Első tányérba tegyük a rizslisztet. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük.

2. A második tányérba tegyük a tojást, egy csipet sütőport, mascarponét, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük el egy villával, vagy egy konyhai habverővel.

3. A harmadik tányérba pedig tegyük a zsemlemorzsát, illetve a tortilla chipset egy darálón őröljük meg, majd keverjük hozzá, fele-fele arányban, és sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel és cayenne borssal.

*Panírozási tippek:  A zsemlemorzsába keverhetünk őrölt diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, zöldfűszert, fokhagyma granulátumot is.

Ha szeretnénk, hogy bármikor konyhakészen várakozzék a már bepanírozott sajt a mélyhűtőben, akkor a panírozott szeleteket rakjuk úgy egy tálcára, hogy ne érjenek össze, tegyük egy fél napra vagy éjszakára a fagyasztóba. Ha már megfagytak, akkor egy zacskóban is tárolhatjuk, nem fognak összeragadni. Így akár váratlan vendégeket is meglephetünk rántott sajttal, vagy ha időszűkében vagyunk, akkor meleg vacsorát varázsolhatunk a családnak az asztalra pár perc alatt.



Ha letelt a fél óra, panírozzuk be a sajtot, elég egyszer, mivel lehűtöttük, így sokkal jobban bírja a bő forró olajat, és a sajt nem fog kifolyni. Majd süssük aranybarnára.

Elmaradhatatlan kísérő a rántott sajthoz valamilyen mártás, pld: tartármártás, remoulade-mártás. Ha camambert sajtot rántunk, mellé pedig kiváló a savanykás lekvárok, mint az áfonya, ribizli, fekete szeder. Ezekkel a finomsággal tálaljuk, kedves családunknak.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »