Ha imádod a ropogós bundában sült finomságokat, ezt ki kell próbálnod!
A régebbi idők családi hagyományai szerint, mindig a vasárnapi ebédek jellemző fogása volt, hogy mindenki rántott húst készített. És persze, hogy mindenki úgy készítette, ahogy a családjában megszokta, megtanulta.
Mára már, bármikor készítjük, a sikere töretlen, tehetjük zsömlébe és vihetjük magunkkal a munkába, akár szendvicsként, ehetjük salátával, finom körettel. Hétköznapi, hétvégi és persze családi és ünnepi összejövetelekkor is igazán jó választás, hiszen képtelenség elrontani, mindenki imádja, de mindig lehet finomabb! Nálunk pld. karácsonykor a gyerekek mindig, rántott finomságot esznek. 🙂
Most hoztam egy nagyon különleges és finom változatot. Érdemes kipróbálni. Kezdőknek is ajánlom.
Különleges fűszeres panírban sült rántott hús recept gluténmentes
(édesburgonya pürével, brokkolival és vegyes savanyúsággal)
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell, vagy sertéstarja, pulyka, karaj, sertéscomb, borjú
Panírozáshoz:
rizsliszt
2-3 db tojás
1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
kb. 2 dkg sajt – reszelve
1 db kicsi nyers édesburgonya vagy krumpli – reszelve
natúr nachos chips (Aldi) és gluténmentes zsemlemorzsa itt – (fele-fele arányban)
Fűszerek:
*ötbors durvára darált fűszer itt
*Himalája só itt
*cayenne bors itt
*chili pehely itt
Sütéshez:
kókuszolaj itt
(kókuszolaj jótékony hatásáról itt olvashattok)
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Fűszeres panírban sült rántott hús
elkészítése:
A húst sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket:
Első tányérba tegyük a rizslisztet. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, ízlésünknek megfelelően.
A második tányérba tegyük a tojást, mascarponét, reszelt sajtot, egy csipet sót, borsozzuk, és a reszelt krumplit, majd jól keverjük el egy villával.
A harmadik tányérba pedig tegyük a zsemlemorzsát, illetve a tortilla chipset egy darálón őröljük meg, majd keverjük hozzá, fele-fele arányban, és sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel és cayenne borssal.
Majd a fentieknek megfelelően, a hús panírozzuk be, a sorrendnek megfelelően. Majd bő forró kókuszolajban süssük ki.
Ha elkészültünk, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga.
Kínáljunk hozzá, blansirozott brokkolit, édesburgonya pürét és vegyes savanyúságot.
Ezt láttad már?
Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával
Nachos rántott csirkeszárnyak, édes-csípős chili szósszal
Fűszeres panírban sült csirkecombok, kapros burgonyasalátával
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek