Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Csak 5 perc: Pillekönnyű kanalas túrós sütemény

Bűntudat-mentes finomságra vágysz?

 

Készítsd el ezt a gyors, könnyű és nagyon finom túrós sütit.


Ha biztosra akarsz menni, jó választás ez a könnyű túrós süti. Kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted.

A túrós süteményeknek nagy hagyománya van, ami nem véletlen, hiszen a túró önmagában is finom, és az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, édesítve, fűszerezve végképp ellenállhatatlanná válik. Süthetünk gyors túrós lepényt, túrós rétest, pitét, felfújtat, variálhatjuk gyümölcsökkel, vagy túrós fánkot is készíthetünk. 


Aki szereti a túrós süteményeket feltétlenül próbálja ki, nem fog csalódni! Nálunk pikk-pakk elfogyott, és már kérték, a következő adag sütését. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, igazi vendégváró, gyors ünnepi sütemény, mert egyszerűen elronthatatlan, és mindig garantált a siker vele… 🙂


Pillekönnyű túrós sütemény recept gluténmentes
Hozzávalók:
(kis tepsi) Mérce: púpos ek
6 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
1 ek rizsliszt itt – a Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 7 púpos ek Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)
½ csomag sütőpor
egy csipet *Himalája só
50 g margarin vagy vaj
4-5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
250 g félzsíros túró
5 ek csapott 20%-os tejföl
2 db citrom héja

Ha közepes tepsivel szeretnénk készíteni, duplázzuk meg az anyaghányadokat.


Pillekönnyű túrós sütemény
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A lisztet, a sót és a sütőport keverjük el, majd szitáljuk át egy tálba.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, habosra keverjük, egy robotgép segítségével. (A cukor mennyisége függ az ízlésünktől, én egy leheletnyivel édesebben szeretem, így nálam 5 ek volt a mérce)


Majd hozzáadjuk egyenként a tojást, és jól elkeverjük.

Ezután adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, és a tejfölt, reszeljük bele a citromhéjat is.


Majd a legvégén morzsoljuk bele a túrót, majd szintén keverjük jól össze a tészta masszával.

Ha elkészültünk, öntsük egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe.


Ezt követően tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-30 percig süssük. Végezzünk tűpróbát. Nekem a gázsütőmön 30 perc kellett.


Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintve, mentával díszítve kínáljuk. Aki szeretne, még tejszínhabot is adhat hozzá. De szerintem magában a legfinomabb. 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!