A megunhatatlan kedvenc!
Akkora sikere volt, hogy 5 perc alatt elkapkodták a vendégek!
Mindenki szereti a ropit, finom rágcsálnivaló, hétköznap, ünnepnap, kiváló vendégváró, és mindig sikert aratunk vele. Arról nem is beszélve, hogy a házilag elkészített sajtos fűszeres ropi a legjobb, ilyet a boltban nem kapsz! Egészséges, adalékanyagtól mentes és gluténmentes.
Kezdőknek is ajánlom, mert 30 perc alatt elkészíthető finomság, és ha megkóstoljátok, tuti nem bírjátok abbahagyni. 🙂
Szezámmagos sajtos fűszeres ropi gluténmentes recept
Hozzávalók:
300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
100 g rizsliszt itt – Bio boltban vettem
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
1 csapott ek Himalája só
1 kk sütőpor
250 g margarin
Majd hozzáadunk:
1 db tojássárgája
4 ek 20 %-os tejföl
2 ek mascarpone – (ha nincs otthon, tejföllel is helyettesíthető)
15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába
1 kk Kalocsai pirospaprika
½ kk cayenne bors
2 csipet ötbors durvára darált
Tetejére:
1 tojássárgája
3 ek tejszín
szezámmag
Himalája só
Szezámmagos sajtos fűszeres ropi
elkészítése:
A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze.
Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, mascarponét, és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.
Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.
Majd vágjuk fel vékony csíkokra, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.
Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a szezámmagos sajtos fűszeres ropi tetejét egy ecset segítségével.
Ezután szórjuk meg a tetejüket szezámmaggal, egy pici sóval.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 9-10 percig. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga. Figyeljünk rá, mert hamar megsül, nehogy megégjen.
Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes szezámmagos sajtos fűszeres ropit.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek