Az otthon ízei!
30 perces gyors fogás, 2 lépésben!
A sütőzacskós sült húsok nagy előnye, hogy csak fűszerezel és be kell dobálnod a hozzávalókat a zacsiba, utána már nincs semmi dolgod vele, a többi időt, magányában a sütőben tölti.
A végeredmény, omlós és szaftos sült tarja, pirított szaftos zöldségekkel, egyszerűen fenséges és gyors finomság. Akár ebédre, vagy vacsira is kiváló.
Kezdőknek is ajánlom, mert ennél egyszerűbben, már nem is lehetne elkészíteni. 🙂
Sütőzacskóban sült zöldségek fajitas tarjával gluténmentes recept
Hozzávalók:
4-6 szelet tarja (csont nélküli)
5 dkg füstölt házi húsos szalonna – csíkokra vágva
*Himalája só itt és hogy miért egészségesebb, arról itt olvashatsz
*ötbors durvára darált fűszer itt
*fajita fűszerkeverék itt
*cayenne bors itt
Zöldségek:
kelbimbó
zöld-hüvelyű egész zöldbab
1-2 cukkini
4-5 db krumpli
20 dkg csiperkegomba
1 db lilahagyma – negyedbe vágva
2 db paprika – félbe vágva
1 db paradicsom – negyedbe vágva
Zöldség fűszerek:
*cayenne bors
*sültburgonya fűszersó szerecsendióval itt
*ötbors durvára darált fűszer
fokhagyma granulátum itt
További hozzávalók:
1 db sütőzacskó
kókuszzsír itt és hogy miért egészségesebb, arról itt olvashatsz
kis darabka vaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Sült zöldségek fajitas tarjával
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
1. A tarját sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg fajitas fűszerkeverékkel és cayenne borssal. Majd tegyük félre.
A krumplit és a cukkinit nagyobb és egyforma darabokra vágjuk fel, és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kelbimbót, zöldbabot és csiperkegombát. Majd a hozzávalóknál lévő „zöldség fűszerek” ízesítsük.
Majd tegyük a zöldségeket, és a paprikát, paradicsomot, lila hagymát a sütőzacskóba, helyezzük rá a fűszeres fajitas tarja szeleteket, szórjuk rá a szalonna csíkokat, és tegyünk rá kókuszzsír darabokat, és egy kis darabka vajat. Kössük össze a sütőzacskót és szurkáljuk meg, több helyen hústűvel a zacskó tetejét, hogy a gőz távozni tudjon és tegyük egy tepsibe.
2. Ezután mehet az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. Majd óvatosan (meg ne égessük a kezünket a gőztől) vágjuk körbe a sütőzacskó tetejét egy ollóval, és utána 200 fokon még kb. 5-10 percig pirítsuk meg a húst és a zöldségeket.
Ha elkészült, tálalhatjuk is, a fajitas sült tarjaszeleteket a pirított zöldségekkel. Isteni finom, érdemes elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy tényleg pikk-pakk elkészül, és sok teendőnk, nincsen vele. 🙂
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek