Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Ellenállhatatlan ropogós: Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz

10 perc alatt elfogyott!



Mindig kell, hogy legyen otthon egy kis rágcsálni való, és a legjobb, ha ezt magunk készítjük el, kiváló ropogós sajtos keksz falatkák, gyorsan elkészíthetőek, egészségesek, adalékanyagoktól mentes, és gluténmentes.


Elképesztően, ellenállhatatlan az illatuk, az ízük, a sült vaj és sajt és a fűszerek, ezt mindenképpen el kell készítened. Kiváló vendégváró, sőt az ünnepek kihagyhatatlan sós süteményei között, nálunk mindig megtalálható. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen és könnyen elkészíthető.


Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz gluténmentes
Hozzávalók:

300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
100 g rizsliszt itt – bio boltban vettem
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
1 csapott ek Himalája só
1 kk sütőpor
250 g margarin
Majd hozzáadunk:
1 db tojássárgája
3 ek 20%-os tejföl
3 ek mascarpone – (ha nincs otthon, helyettesíthető tejföllel)
15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába
1 kk Kalocsai pirospaprika
½ kk cayenne bors
2 csipet ötbors durvára darált
Tetejére:
1 tojássárgája
3 ek tejszín
egész köménymag
Himalája só




Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz
elkészítése:

A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze.

Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, mascarponét és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.


Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.


Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.

Majd vágjuk fel csíkokra, és kisebb kocka darabokra, és egy szívószál segítségével, a dobókocka számsorait, szurkáljuk ki, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.


Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a fűszeres dobókocka kréker keksz tetejét egy ecset segítségével.

Ezután szórjuk meg a tetejüket egész köménymaggal, egy pici sóval.


Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 10-13 percig. Nekem a gázsütőmön 12,5 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga, ne süssük túl, mert elveszíti a vajas ízét.


Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes sajtos fűszeres sajtos dobókocka kréker kekszet.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!