Ellenállhatatlan ropogós: Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz

10 perc alatt elfogyott!

Mindig kell, hogy legyen otthon egy kis rágcsálni való, és a legjobb, ha ezt magunk készítjük el, kiváló ropogós sajtos keksz falatkák, gyorsan elkészíthetőek, egészségesek, adalékanyagoktól mentes, és gluténmentes.

Elképesztően, ellenállhatatlan az illatuk, az ízük, a sült vaj és sajt és a fűszerek, ezt mindenképpen el kell készítened. Kiváló vendégváró, sőt az ünnepek kihagyhatatlan sós süteményei között, nálunk mindig megtalálható. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen és könnyen elkészíthető.



Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz gluténmentes

Hozzávalók:


300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható

100 g rizsliszt itt – bio boltban vettem

(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)

1 csapott ek Himalája só

1 kk sütőpor

250 g margarin

Majd hozzáadunk:

1 db tojássárgája

3 ek 20%-os tejföl

3 ek mascarpone – (ha nincs otthon, helyettesíthető tejföllel)

15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába

1 kk Kalocsai pirospaprika

½ kk cayenne bors

2 csipet ötbors durvára darált

Tetejére:

1 tojássárgája

3 ek tejszín

egész köménymag

Himalája só

Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz

elkészítése:


A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze.

Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, mascarponét és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.



Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.



Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.

Majd vágjuk fel csíkokra, és kisebb kocka darabokra, és egy szívószál segítségével, a dobókocka számsorait, szurkáljuk ki, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.



Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a fűszeres dobókocka kréker keksz tetejét egy ecset segítségével.

Ezután szórjuk meg a tetejüket egész köménymaggal, egy pici sóval.



Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 10-13 percig. Nekem a gázsütőmön 12,5 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga, ne süssük túl, mert elveszíti a vajas ízét.



Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes sajtos fűszeres sajtos dobókocka kréker kekszet.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »