Las Vegas-i sült kacsamell, két extra finomsággal

Igazi villantós kaja!

Egy pohár hideg rosé, könnyen lecsúszik mellé.

Egyszerűen elkészíthető, ropogós kacsasült, igazán fejedelmi fogást varázsolhatunk a családi asztalra, némi extra finomsággal. Az isteni finom mangó saláta és a krémesen fűszeres sült édesburgonya-pürével, nem is kell ennél jobb. 

Bár úgy tartják, hogy Kalifornia után a kacsamell fél legjobban a szárazságtól. 🙂 Így akik szeretik a rosé kacsasültet, mindenképpen készítsék el. A vendégek szája is tátva marad, ettől a finomságtól, azt tuti garantálom!  🙂

Sőt a kezdők is hozzáfoghatnak, mert nem bonyolult elkészíteni!

Las Vegas-i sült kacsamell, mangó salátával és sült édes-burgonyapürével gluténmentes recept

Hozzávalók:


4 db pecsenye kacsamell

*édes-steak bors

*Las Vegas grill fűszerkeverék itt

*Himalája só

3 ek kókuszolaj

Sült édesburgonya-püré:

7 db közepes édesburgonya

2 kisebb ágacska friss rozmaring levélkéje

egy darabka vaj

*sültburgonya fűszersó szerecsendióval – ízlés szerint

*édes-steak bors – ízlés szerint

*Himalája só – ízlés szerint

Mangó saláta:

2 mangó

2 szál szárzeller vagy más néven spanyol zeller

2 db Golden alma

1 szál nagyobb zöldhagyma – zöldjével együtt

1 csokor petrezselyem – apróra vágva

½ csokor *friss menta – apróra vágva

1-1½ kk *friss gyömbér – reszelve

kb. 100 ml *extra szűz olívaolaj

egy csipet *Himalája só

egy nagy csipet *ötbors darált fűszer

2 db lime leve

egy nagy csipet cukor

egy csipet *chili pehely – ha gyerekek esznek belőle, hagyjuk ki

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Mangó saláta

elkészítése:

A mangót vágjuk kockára. Hoztam erről egy videót, így jobban áttekinthető, a pucolása, darabolása, mintha én most leírnám nektek.

Ezután az almát is vágjuk kockára, és tegyük mindkét gyümölcsöt egy tálba, locsoljuk meg a lime kifacsart levével.

Ezt követően a zellerszárat és a hagymát is vágjuk fel, majd adjuk hozzá.  Majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem, menta és a friss reszelt gyömbér. Keverjük el, sózzuk, borsozzuk, én adtam hozzá egy nagy csipet cukrot, mert még nem volt annyira édes a mangó, plusz egy csipet chili pehellyel is megszórtam. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és jól keverjük össze az egészet. Majd tegyük félre, hogy összeérjenek az ízek.



Sült édesburgonya-püré

elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Az édesburgonyákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mehet 1 órára a sütőbe. A külseje (héja) ropogós, a belseje puha lesz. Úgy ellenőrizzük, hogy tuti készen van, hogy egy hústűt beleszúrunk, és ha könnyen lecsusszan a krumpli, akkor vajpuhára sült.



Ezután, óvatosan, hogy meg ne égessük a kezünket, vágjunk egy keresztet a tetejébe a krumplinak, majd egy konyharuha segítségével nyomkodjuk egy tálba a krumpli belsejét. Majd adjunk hozzá egy darabka vajat, (ízlés szerint ki mennyire szereti vajasan), apróra vágott rozmaringot, sózzuk, édes-steak borssal fűszerezzük, majd sültburgonya fűszersó szerecsendióval ízesítsük, és keverjük össze egy fakanállal püré állagúra.

Tálalásnál két evőkanál segítségével formázzunk galuska alakzatot, és így tegyük a tányérra, a sült kacsamell és a mangó saláta mellé.



Las Vegas-i sült kacsamell

elkészítése:

A pecsenye kacsa bőrét vágjuk be, egy éles késsel, hosszanti és széltében is, de csak a bőrét, a húsába ne vágjunk bele. Ez vékonyabb zsírréteggel rendelkezik, mint a hízott kacsa mell.

Ezután a kacsahúst fűszerezzük be Las Vegasi fűszerrel, édes-steak borssal és sóval. Majd tegyük a hűtőbe 1 órára.



Egy serpenyőbe tegyünk kókuszolajat, hevítsük fel közepes lángon, majd a pecsenye kacsát, bőrős felével, tegyük bele, és lassan süssük zsírjára, vagyis aranybarnára a bőrét, majd megfordítottjuk (ha hízott kacsát sütünk, akkor annak több zsiradéka van, így öntsük ki a zsiradékot a serpenyőből, és utána pirítsuk meg a kacsa másik oldalát is.



Majd tegyük az előmelegített sütőbe 150-170 fokra kb. 8-12 percre, (persze sütő függő, de a rozé kacsa állaga kb. 150 fok 12 perc.) Kivéve az enyém, és a gyerekeké, mert azt egy kicsit tovább sütöttem 1-2 perccel, (még így sem fog kiszáradni) én így szeretem, és a gyerekeknek viszont nem adok rozé kacsasültet. 🙂 Ha elkészült, alufóliával letakarva hagyjuk pihenni egy kicsit, így szaftosabb marad a hús. Majd szeleteljük fel ferdén, szórjuk meg édes-steak borssal, és egy pici sóval.



Ezután, tálalhatjuk a sült édes burgonyapüré és a mangó saláta mellé a Las Vegas-i sült kacsamellet.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »