Irulva-pirulni: Pisztáciás húsos grill nyársak, különleges salátával

A fűszeres falatkák, szinte táncot járnak az ízlelőbimbóinkon!

Egyszerű, pikáns és egészséges ízkavalkád. 🙂

A fűszeres grill nyársak, a sós és édes gyümölcsös ízkombójának keveredése, táncot járnak az ízlelőbimbóinkon, és szinte a menyben érezzük magunkat. Sőt, elmondhatom, hogy kiváló vendégváró falatkák is egyben, mellyel a barátaidat, családodat is elbűvölheted. 🙂 Arról nem is beszélve, hogy beilleszthető az egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába.

Tudjátok, a mottó: Egy kis odafigyelés, egészséges életek és a mértékletesség betartása az étrendben, meg persze olyan mozgásformák, amiket örömmel űzünk – bárhol, bármikor, és a siker nem marad el!

Érdemes kipróbálni, nagyon finom, sőt kezdő konyhatündéreknek is ajánlom… 🙂





Pisztáciás húsos
grill nyársak, mandarinos-feta sajtos salátával gluténmentes recept

Hozzávalók:

50 dkg darált húst 

(lehet bármilyen, amit szerettek: sertés, pulyka, csirke, marha, bárány (vagy akár kettő keveréke)

Fűszerek:

1 db nagy vöröshagyma – apróra vágva

½ – 1 kk *Himalája só itt és hatása szervezetünkre itt 

1 kk *ötbors fűszer itt

½ kk *kakukkfű

½kk *majoránna

½ kk *őrölt kömény

1-2 gerezd fokhagyma – átnyomva

1 tojás

½ kk Kalocsai pirospaprika

Saláta:

Kaliforniai paprika (zöld/piros /sárga)

jégsaláta

5-6 szem koktélparadicsom

feta sajt – kockára vágva

1 szál zöldhagyma – karikára vágva

extra szűz olívaolaj

½ citrom leve

2 db mandarin leve

5 db mandarin

Forgatáshoz:

*Thai édes chili szósz itt

pörkölt sós kesudió – durvára darálva

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Pisztáciás húsos
grill nyársak, mandarinos-feta sajtos salátával

elkészítése:

A húst összekeverjük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel és a tojással. Egy éjszakán át a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Ezt követően, formázzuk és nyársra húzzuk, és sütőben, vagy grill sütőben 180 fokon  kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd pirulni. Ha fanyársat használunk, akkor előtt 15 percig áztassuk hideg vízbe, így nem fognak megégni. 



Amíg sül a húsunk, addig készítsük el a salátát.

Vágjuk apróra a kaliforniai paprikát, hagymát, jégsalátát, koktélparadicsomot félbe és tegyük egy tálba, szórjuk meg kockára vágott feta sajttal és mandarinnal. Tálalásnál csurgassuk meg citromlé-mandarinlé és olívaolajjal keverékével, illetve durvára darált kesudióval.

Ha megsült a húsunk, akkor egy ecset segítségével, kenjük be édes chili szósszal körbe, és hempergessük meg durvára darált kesudióba és salátával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »