Egyszerű, pikáns és egészséges ízkavalkád. 🙂
A fűszeres grill nyársak, a sós és édes gyümölcsös ízkombójának keveredése, táncot járnak az ízlelőbimbóinkon, és szinte a menyben érezzük magunkat. Sőt, elmondhatom, hogy kiváló vendégváró falatkák is egyben, mellyel a barátaidat, családodat is elbűvölheted. 🙂 Arról nem is beszélve, hogy beilleszthető az egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába.
Tudjátok, a mottó: Egy kis odafigyelés, egészséges életek és a mértékletesség betartása az étrendben, meg persze olyan mozgásformák, amiket örömmel űzünk – bárhol, bármikor, és a siker nem marad el!
Érdemes kipróbálni, nagyon finom, sőt kezdő konyhatündéreknek is ajánlom… 🙂
Pisztáciás húsos grill nyársak, mandarinos-feta sajtos salátával gluténmentes recept
Hozzávalók:
50 dkg darált húst
(lehet bármilyen, amit szerettek: sertés, pulyka, csirke, marha, bárány (vagy akár kettő keveréke)
Fűszerek:
1 db nagy vöröshagyma – apróra vágva
½ – 1 kk *Himalája só itt és hatása szervezetünkre itt
1 kk *ötbors fűszer itt
½ kk *kakukkfű
½kk *majoránna
½ kk *őrölt kömény
1-2 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 tojás
½ kk Kalocsai pirospaprika
Saláta:
Kaliforniai paprika (zöld/piros /sárga)
jégsaláta
5-6 szem koktélparadicsom
feta sajt – kockára vágva
1 szál zöldhagyma – karikára vágva
extra szűz olívaolaj
½ citrom leve
2 db mandarin leve
5 db mandarin
Forgatáshoz:
*Thai édes chili szósz itt
pörkölt sós kesudió – durvára darálva
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Pisztáciás húsos grill nyársak, mandarinos-feta sajtos salátával
elkészítése:
A húst összekeverjük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel és a tojással. Egy éjszakán át a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Ezt követően, formázzuk és nyársra húzzuk, és sütőben, vagy grill sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd pirulni. Ha fanyársat használunk, akkor előtt 15 percig áztassuk hideg vízbe, így nem fognak megégni.
Amíg sül a húsunk, addig készítsük el a salátát.
Vágjuk apróra a kaliforniai paprikát, hagymát, jégsalátát, koktélparadicsomot félbe és tegyük egy tálba, szórjuk meg kockára vágott feta sajttal és mandarinnal. Tálalásnál csurgassuk meg citromlé-mandarinlé és olívaolajjal keverékével, illetve durvára darált kesudióval.
Ha megsült a húsunk, akkor egy ecset segítségével, kenjük be édes chili szósszal körbe, és hempergessük meg durvára darált kesudióba és salátával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza