Az ízek birodalma: Húsos krumpli tekercs sok sajttal

Tekervényes finomság!

Minden földi jóval töltve. 🙂

Megint egy olyan ételt hoztam, ami egyszerű, de nagyszerű! Hétköznapra, hétvégére, de akár vendégváró finomságnak is kiváló.

Mondhatnám azt is, hogy rakott krumpli egy kicsit másképpen. 🙂 Elképesztően finom, és tényleg az ízek birodalmában barangolhatunk. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, extra könnyű elkészíteni, de azért a feltekerésre figyelni kell. 



Baconos-húsos krumpli tekercs sok sajttal gluténmentes recept

Hozzávalók:

1 kg burgonya

sült burgonya fűszersó szerecsendióval itt

40 dkg darált hús – (én sertéslapockát használtam)

1½ tálca szeletelt bacon

1 db vöröshagyma – apró kockára vágjuk

1 szál zöldhagyma – karikára vágjuk

1 db paprika – apró kockára vágjuk

2 db paradicsom – apró kockára vágjuk

15 dkg trappista sajt – reszelve

Fűszerek:

2 csipet cayenne bors itt

½ ek kókuszzsír

1 kk vaj

1 kk *Himalája só itt és hatása a szervezetünkre itt

½ kk *ötbors durvára darált fűszer itt

2 kk provence fűszer itt

Tetejére:

2 zacskó mozzarella sajt

5 dkg trappista sajt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Baconos-húsos krumpli tekercs sok sajttal

elkészítése:

A krumplit pucoljuk meg és egy éles késsel vágjuk fel vékony karikákra, vagy ha van szeletelő, azzal is jó felszeletelni. Majd tegyük egy tálba, és öntsünk rá hideg vizet.

A trappista sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd nézni:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.



A felvágott hagymákat a kókuszzsíron dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a paprikát, dinszteljük tovább, majd jöhet hozzá a paradicsom. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és főzzük készre.

Majd szűrjük le, és töröljük át egy konyharuhával a szeletelt krumplit. Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tegyük sorba a szeletelt bacon szalonnát keresztbe, úgy hogy fedjék egymást a széleinél.



Ezután sorba tegyük rá a krumplit, ezt is úgy, hogy fedjék a széleknél egymást, majd szórjuk meg sült burgonya fűszersóval, és szórjuk meg a reszelt sajttal mindenhol. A krumpliból maradt egy kis adagnyi, azt meg kisütöttem sült krumplinak. 🙂

Majd tegyük be a 200 fokos előmelegített sütőbe és süssük halvány aranybarnára a sajtot rajta, kb. 15-20 perc. Nekem a gázsütőmön 18 perc kellett. Szépen összesül a sajt a krumplival, úgymond összeragasztja. 



Ha elkészült, akkor terítsük el rajta a fűszeres készre főzött darált húst. (nekem nem kellett rá az összes darált hús, kb. egy maréknyi kimaradt, de egy adag kifőzött sajtos tésztára elhasználtam. Azért megtömni sem kell a krumplis tekervényünket, nehogy ne tudjuk feltekerni. Majd az 5 dkg reszelt trappista sajttal szórjuk meg, és tépkedjük rá a 2 zacskónyi mozzarella sajtot.



Majd a sütőpapír végét megfogva, tekerjük fel, amennyire szorosan csak tudjuk, majd tegyük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg rajta a szalonnát, szép aranybarnára, kb. 10-20 perc. Nekem a gázsütőmön 15 perc kellett.



Ha elkészült, akkor hagyjuk pihentetni, kb. 15 percig, majd felszeletelve, kínáljuk kedves családunknak, ezt a kényeztető sok sajtos, baconos-húsos krumpli tekercset. Nagyon finom, és laktató finomság. A tetejét megszórhatjuk, karikára vágott zöldhagymával.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »