Bársonyosan ízletes: Gazdag csirkeraguleves

A legfinomabb raguleves!

Pénztárcakímélő és szemet gyönyörködtető ízletes finomság. 🙂

A sok zöldség, az illatos fűszerek és persze a friss hús teszi teljessé az élményt, ami után már legfeljebb, csak egy desszert fog kelleni. Arról nem is beszélve, hogy egy jó leves a mindennapjaink lételeme, és erősíti az immunrendszerünket is. Szeretek mindig újat alkotni, ami igazán kényeztet bennünket. 🙂

Imádom, amikor télen elszürcsölhetek egy forró és gazdag csirkeragulevest. 🙂 Sűrű, lágy és krémes. Nyammi…

Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert könnyű elkészíteni.



Gazdag csirkeraguleves gluténmentes recept

Hozzávalók:


4 db felső csirkecomb

1 ek kókuszzsír – miért egészségesebb itt

*Himalája só itt – és hatása a szervezetünkre itt

*ötbors durvára vágva itt

További hozzávalók:

1 db nagy vöröshagyma – apróra vágva

1 szál zöldhagyma – zöldjével együtt – karikára vágva

2 nagy gerezd fokhagyma – reszelve

½ ek vaj

1½ alaplé vagy (2 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt és 1 ½ víz)

Fűszerek:

½ kk *kakukkfű

2 db *babérlevél

Zöldség:

Egyforma kisebb kockára vágni:

kisebb zellergumó

¼ csokor zeller levél

2 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 db paprika

2 db paradicsom

Hozzáadunk még:

2 db nagy krumpli

1 konzerv kukoricát – lé nélkül vagy 250 g mirelit kukoricát

Sűrítés a legvégén:

100 ml tejjel

150 ml tejszínnel

2 csapott ek tápióka liszt itt vagy kukoricakeményítő

½ csokor petrezselyem – apróra vágva

1 szál zöldhagyma

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Gazdag csirkeraguleves

elkészítése:

A csirkecombról lefejtjük a bőrös részt. Majd a kilógó kis darabokat levágjuk, úgy mond formára, fazonra igazítjuk a csirkecombot. Így kis darab húsok is lesznek a levesbe.

A zöldséget tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb egyforma kockára.

Ezt követően a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk. Majd egy lábasba, hevítsük fel a kókuszzsírt, és pirítsuk meg mindkét oldalát, ha készen van, szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.



Ezután a visszamaradt lábosban lévő zsiradékba, dobjuk bele egy kis vajat, és az apró kockára vágott hagymát, zöldhagymát, dinszteljük tovább, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, jól keverjük el, és a csirkecombokat. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, jól keverjük el.

Majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket, pirítsuk tovább egy kicsit, majd öntsük fel alaplével, ha nincs, akkor vízzel és 2 db marhahúsleves kockát adjunk hozzá.



Amikor háromnegyed részig megfőtt, tegyük hozzá a szintén kisebb kockára vágott krumplit. Majd főzzük tovább, amikor majdnem készen van, adjuk hozzá a kukoricát.

Készítsük el a habarást, a tejet, tejszínt keverjük össze tápióka lisztel, vagy kukoricakeményítővel, és adjuk a leveshez, majd főzzük készre, még egy 5 perc és készen is van. A legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.



Ha elkészült ez a gazdag csirkeragulevesünk, már is falatozhatjuk, ezt a szemet gyönyörködtető finoman selymes és forró levest. Szórjuk meg a tetejét, karikára vágott zöldhagymával.

*Tipp: Kezdő háziasszonyoknak egy ötlet a leves sűrítéshez. Ha búzaliszttel sűrítünk, úgy is készíthetjük, hogy 1 rész vaj és 1 rész lisztet összekeverünk, és úgy adagoljuk a leveshez. Így sem csomósodik be a leves.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »