Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Piroska is megirigyelné: Málnás-kókuszos mályva-pillecukor

No, de a farkasnak nem adunk! 🙂



Hiszen, ennek senki nem tud ellenállni, annyira de annyira finom. 🙂

Szóval mi legyen a tojásfehérjével?
Bármi, amit szeretnél, sok mindent lehet készíteni tojásfehérjéből. Tippek és + 9 ötlet a recept végén. Én most ezt a finomságos málnás-kókuszos mályva-pillecukrot készítettem.

Tudtad?
Hogy mi a különbség a mályvacukor és a pillecukor között?
Egy nagyon kedves ismerősöm Lné/Katika elmesélte, hogy pld: A mályvacukor, más néven pillecukor között, csak annyi a különbség, hogy épp nem színes, hanem fehér. Amerikában Marsh-melone (mas-melon) a neve. Tényleg egy csomó jópofa dolgot lehet vele csinálni, tábortűznél pirítani, vagy épp a mályvacukrot (fehér) forró kávéba tenni, cukor helyett, jó habos (cukor habos) lesz tőle a kávé, vagy pld. a Hálaadásnapi édes krumplit is, lehet vele sütni a sütőben.
Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek, felnőttek kedvence egyaránt, sőt gyors és finom, szuper vendégvárónak is kiváló.

Bár azt gondolom, minden konyhatündér tudja, hogy a tojásfehérjét, le is lehet fagyasztani fél évre, a hűtőben is eláll jól lezárt üvegedényben 2-3 napig, de a legjobb, ha minél hamarabb felhasználjuk. Íme, egy szuper recept, amire felhasználhatjuk a tojásfehérjét. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy egy átlagos tojásfehérje 30 g súlyú.

 

Málnás-kókuszos mályva-pillecukor gluténmentes recept
Hozzávalók:
(kis tepsi)
90 g = (3 db nagy tojás)
egy csipet Himalája só
1½ cup cukor
1 ek víz
¼ cup málnapüré
Zselatin feloldása:
2 púpos ek zselatin
2 ek víz
4 ek málnapüré
Ízesítéshez:
2 tk vanília aroma
2 tk málnaaroma
Mályva-pillecukor forgatáshoz:
2 ek kukoricakeményítő
2 ek porcukor
2 ek kókuszreszelék

*Megjegyzés: A málnapürét ½ zacskó mirelit málnából készítettem, összeturmixoltam, átszűrtem, és kész.

Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról itt olvashatsz.

 



Málnás-kókuszos mályva-pillecukor
elkészítése:

Szóval mivel én egy befőttes üvegbe gyűjtöttem a tojásfehérjét, így elő a mérleggel, és gyorsan lemértem a 90 g tojásfehérje mennyiségét.

A tojásfehérjét, az egy csipet sóval kezdjük el felverni, olyan állagúra, amikor a habverőn már kis habcsúcs keletkezik.

A zselatint tegyük egy tálba, és vízzel és a málnapürével keverjük össze.


Közben a cukrot, málnapürét és a vizet tegyük egy kisebb lábasba, majd forraljuk fel. Egy cukorhőmérőval mérjük meg a hőfokát, és amikor 115 fokos, akkor jó. Majd a tojásfehérje habot tovább keverve, magas fokozaton, lassan hozzácsurgassuk a tál oldalánál a málnás cukorszirupot, majd adjuk hozzá a zselatint. Közben ízesítsük vaníliaaromával és málna aromával.


Majd, tovább verjük, addig, amíg langyos nem lesz az oldala a tálnak.

A kibélelt tepsibe öntjük, eligazgatjuk, és 2 órára félre tesszük.


Ha letelt az idő, a porcukrot, kukoricakeményítőt és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd öntsük egy tálcára. És egy éles késsel (a kést is forgassuk meg a porcukros keverékben többször, így jobban lehet szeletelni a mályva-pillecukrot) felszeletelt pillecukrot forgassuk meg a porcukros keverékbe.

Majd tegyük egy kicsit a hűtőbe egy fél órára, és utána falatozhatjuk ezt a finom gluténmentes mályva-pillecukrot.

További ötletek a tojásfehérje felhasználásához, ezt láttad már?

Gyümölcsös Pavlova-torta

Kókuszos teasütemény

Padlizsán és virsli chips

Epres hab rolád

Csokis angyaltorta

Madártej dupla felhőcskékkel

Kínai narancsos falatkák

Kókuszos mályvacukor

Kókuszos Raffaello krémes (alaptésztáját el lehet készíteni, mivel az tojásfehérjével készül, a krém helyett pld. csak vaníliás vagy csokoládés puding is mehet a tetejére, tejszínhabbal, vagy túrókrém, csak a képzelet szab határt, az egyszerű süteményeknek)



És ha már a tojásról van szó, van itt is, sok kis okosság, az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Házi tojás praktikák


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!