Ropi házilag: Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi

A diétás nasi, ami elűzi az éhségedet!

Csak kóstold meg, és tuti nem bírod abbahagyni, mert annyira, de annyira finom. 🙂

Mindenki szereti a ropit, finom rágcsálnivaló, kiváló vendégváró, sőt mártogatóshoz is elképesztően finom kísérő, amivel mindig sikert aratunk. Arról nem is beszélve, hogy a házilag elkészített ropi a legjobb, ilyet a boltban nem kapsz!

Egészséges ropogtatni való, mely adalékanyagtól mentes és gluténmentes. Akár viheted munkába is magaddal. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni. 🙂



Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi gluténmentes

Hozzávalók:


300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék

100 g rizsliszt

(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)

1 kk sütőpor

250 g margarin

Majd hozzáad:

1 db tojássárgája

4 ek 20%-os tejföl

5 dkg feta sajt

3 db natúr kocka sajt – (én az Aldi „Milfina kocka sajt” használom)

1 kk Kalocsai pirospaprika

egy csipet *cayenne bors

2 csipet *ötbors durvára darált

1 kk *mediterrán grill fűszerkeverék

Tetejére:

1 tojássárgája

3 ek tejszín

natúr tökmag

egy csipet *Himalája só

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Mediterrán feta sajtos tökmagos ropi

elkészítése:


A kétféle lisztet, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze. A tésztába, nem kell bele só, hiszen a feta sajt az sós.



Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, az elmorzsolt feta sajtot, a kocka sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, ötbors és mediterrán fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.

Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy fél vagy egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.



Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.

Majd vágjuk fel vékony csíkokra, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.



Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a sajtos fűszeres ropi tetejét egy ecset segítségével. Ezután szórjuk meg a tetejüket tökmaggal, és egy csipetnyi sóval.

Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 9-10 percig. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga.



Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes mediterrán feta sajtos tökmagos ropit.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »