Kilófaló: Húsos-sajtos töltött paprika

Igazi ízvarázs!

Egyszerű, könnyed, laktató és mindenki szereti. 🙂

Bár most ez a töltött paprika, nem az Nagyi féle klasszikus, magyaros töltött paprika, hanem egy kicsit más. Igazából sült paprika, megtöltve minden finomsággal, és a nyúlós dupla sajt koronázza meg a tetejét. Isteni finom, nemcsak jól néz ki, de egészséges is. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egyszerű elkészíteni.

Kezdőknek is ajánlom. 🙂



Húsos-sajtos töltött paprika gluténmentes recept

Hozzávalók:


3-4 db felső csirkecomb

Pác:

1 ek *Himalája só

1 ek cukor

1 szál zöldhagyma

1 karika gyömbér

kb. fél liter víz

Sült paprikához:

3 db Kaliforniai paprika

extra szűz olívaolaj

*ötbors durvára darált fűszer

*Himalája só

Raguhoz:

1 szál póréhagyma

kb. 50-60 g bacon apró kockára vágva

Fűszerek:

1 kk *édes-erős steak bors

2 kk *Las Vegasi grill fűszerkeverék

4 db csiperkegomba

2 zacskó mozzarella sajt

12 szelet vékonyra szeletelt sajt

2 ek kókuszolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Húsos-sajtos töltött paprika

elkészítése:


A csirkecombokat tegyük egy műanyag dobozba, majd keverjünk össze fél liter vizet egy evőkanál Himalája sóval és cukorral, és öntsük a csirkecombokra, (ha kevés a víz, öntsük fel, úgy hogy ellepje), adjunk hozzá egy szál zöldhagymát darabokra vágva, és egy karika gyömbért, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni egy éjszakán keresztül, vagy pár órát.



Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A Kaliforniai paprikát vágjuk félbe, majd a magrészét óvatosan vágjuk ki, de a szárát hagyjuk rajta, így szépen megáll majd a tepsibe.

Ezt követően kenjünk ki egy tepsit olíva olajjal, majd helyezzük a félbe vágott paprikákat a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.



Amíg sül a paprika, csöpögtessük el a csirkecombot, törölgessük meg, és csontozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra a húst. A bacont vágjuk fel kockára.

Majd a póréhagymát vágjuk félbe, és jól mossuk meg a réseknél, majd vágjuk fel.

Ha elkészültünk, akkor egy serpenyőbe vagy wokba forrósítsunk fel 2 ek kókuszolajat, majd dobjuk bele a bacont és kezdjük el pirítani, majd jöhet hozzá a póréhagyma és pirítsuk tovább.

Ezt követően adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkecombot, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük.



Közben már elkészült a paprika is, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre.

Majd félig lefedve, többször megkeverve főzzük készre.

Ezt követően egy másik serpenyőbe egy ek kókuszolajat hevítsük fel és pirítsuk meg a felvágott gombát, ha elkészült a végén sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően, én egy csipetnyit adtam hozzá.

Vágjuk fel a mozzarella sajtot, apró kockára.



Ezután állítsuk össze a húsos-sajtos töltött paprikánkat. A paprikába helyezzünk bele egy szelet sajtot, rá a póréhagymás húsos ragut, majd a tetejére a pirított gombát, és megint jön rá egy szelet sajt, ezután pedig az apróra vágott mozzarella sajtot halmozzuk a tetejére.

Ha minden paprikát megtöltöttünk, akkor vegyük nagy hőmérsékletre a sütőt 200 fok, és addig süssük, amíg ráolvad a sajt, ez kb. 3-5 perc.

Ha elkészült, már is tálalhatjuk ezt az isteni töltött paprikát a családnak, barátainknak.

Kedves egészségetekre. 🙂



Ezt láttad már?

Töltött húsos-sajtos cukkinihajók

Mediterrán töltött gomba

Tex-Mex Sajtos-húsos töltött tök

Sajttal-sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek

Baconbe tekert avokádó sütve

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , ,
Tovább a blogra »