A kihagyhatatlan: Házi dupla sajtos ropi

Az igazi rágcsa!

Jönnek az ünnepek, lesz itt dínomdánom, vigalom, ilyenkor jól jön, egy kis ropogtatni való finomság. 🙂

De nemcsak ünnepekre, hanem hétköznapokra is ajánlom: vihetjük munkába, becsempészhetjük a gyerekeknek az uzsis dobozába, csajos, pasis beszélgetős délutánokra, mindig bevethető ez a finomság. Szereti gyerek, felnőtt egyaránt, mindenki kedvence, szinte 5 perc alatt elkapkodják, hiszen ki ne szeretné a ropit. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert 30 perc alatt elkészíthető, és ha megkóstoljátok, tuti nem bírjátok abbahagyni. 🙂



Házi dupla sajtos ropi gluténmentes

Hozzávalók:


300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék

100 g rizsliszt

(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)

1 csapott ek *Himalája só

1 kk sütőpor

250 g margarin

Majd hozzáad:

1 db tojássárgája

4 ek tejföl

2 ek mascarpone

15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába

1 kk Kalocsai pirospaprika

½ kk cayenne bors

2 csipet ötbors durvára darált

Tetejére:

1 tojássárgája

3 ek tejszín

trappista sajt – reszelve

Dupla sajtos ropi

elkészítése:


A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze.

Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.



Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.



Majd vágjuk fel vékony csíkokra, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a sajtos ropi tetejét egy ecset segítségével.

Ezután szórjuk meg a tetejüket egyenként, reszelt sajttal. Igen, egyenként, én nem vagyok rest így megcsinálni, szeretem, ha jó sajtos. 🙂



Ezt követően, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 9-10 percig. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga.

Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes dupla sajtos ropit.

Kedves egészségetekre. 🙂

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »