Több mint finom: Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel

Amikor a gyermekkor visszaköszön!

Finom ízek, egyszerűen és olcsón. A legjobb és legfinomabb, egy ízletes zöldborsófőzelék kincset ér. 🙂

Ha nincs ötleted, hogy mit főzzél, és gyorsan kell valami finomság, érdemes elővennünk a gyermekkori emlékeket, pillanatokat, és már is eszünkbe jut ez a finom zöldborsófőzelék. 🙂 

Hányszor, de hányszor ettünk ilyen finomságot, és sose untuk meg. Talán azért szerettük annyira, mert kicsit édeskés volt. De bárhogyan is, felnőttként is a kedvenceink közé tartozik.

És arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt tudunk finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra, és nem utolsó sorban, a gyerekek is szeretik a zöldborsófőzeléket. 🙂

Hiszen, minden egyes alkalommal különleges és finom, bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Egészséges, egyszerű és laktató finomság, sőt akár gluténmentesen is elkészíthető, ahogyan én most tettem. 🙂 Kezdőknek is ajánlom.



Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel gluténmentes

Hozzávalók:


1 kg mirelit zöldborsó – (szezonba friss zöldborsóval)

2 ek vaj

*Himalája só – ízlés szerint

1 csokor petrezselyem

2 púpos ek cukor

2 púpos ek *tápióka liszt itt

200 ml víz

800 ml tej

100 ml tejszín

2 nagy csipet *ötbors durvára darált fűszer itt

1 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt

Feltét:

virsli gluténmentesen itt

házi füstölt húsos szalonna

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Zöldborsófőzelék házi sült szalonnával és virslivel

elkészítése:


A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Majd hozzáadjuk a zöldborsót, és pirítjuk pár percig. Majd felöntjük a vízzel, és ízesítjük a húsleveskockával, és borsozzuk meg.

Főzzük pár percig, majd felöntjük a tejjel, és készre főzzük a borsót. Kóstoljuk meg a borsót, hogy mikor jó.  Mi egy kicsit roppanósra szoktuk hagyni, mi így szeretjük. 🙂



Amikor már majdnem készen van, szórjuk rá a tápióka lisztet, jól keverjük el, (a tápióka liszt nem csomósodik, így nyugodtan használhatjuk, és gluténmentes), majd ízesítsük, sóval és cukorral, és főzzük még 5 percig. Majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és tejszínt. Jól keverjük össze.

És íme, már tálalhatjuk ezt a finomságot.



Én sült szalonnát és virslit adtam feltétnek, melyet 1 ek kókuszzsíron egy teflon serpenyőbe, kisütöttem. Szeretem a sós és az enyhén édes zöldborsófőzelék íz hatását. 🙂 De bármi lehet a feltét, amit szeretünk, pld. tükörtojás, fasírt, buggyantott tojás, pörkölt, ki, amit szeret. Sőt feltét nélkül is kiváló étek.

Kedves egészségetekre!

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza



Jó étvágyat és jó egészséget!


Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »