Ez mindig jó választás!
Így még biztosan nem kóstoltad!
Laktató és finom, vajpuha rántott hús, ropogós bundában. 🙂 Ha szereted a rántott csirkemellet, ezt tuti készítsd el, isteni finom, omlós és puha hús, különleges bundában. Ebédre, vacsira, egy kis mandarinos salátával, tökéletes fogás.
Ajánlom a kezdőknek is, mert egyszerű elkészíteni. És mindenkinek, aki szereti a rántott csirkemellet. Sőt az egészséges étrendet követőknek, diétázóknak, fogyókúrázóknak, gluténmentes étrendet követőknek is kiváló választás. Tuti nem maradtok éhesek, és nagyon finom, sőt igazi vendégváró finomság. 🙂
Omlós rántott csirkemell, mogyorós bundában, mandarinos salátával
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
tej
Fűszerek:
*Himalája só
*fokhagyma granulátum itt
*Texasi füstős fűszerkeverék itt
*édes-erős steak bors itt
*Las Vegas grill fűszerkeverék itt
Panírozáshoz:
natúr corn flakes
sós mogyoró
rizsliszt
3 db tojás
1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
2 ek tejszín
*ötbors durvára darált fűszer
*Himalája só
Mandarinos saláta:
koktélparadicsom – félbe vágva
vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta, baby spenót)
zöldpaprika – karikára vágva, vagy negyedekbe, vagy vékony csíkokra
vajretek – karikára vágva – ha szezonja van
Saláta öntet:
4 db mandarin kifacsart leve
egy csipet *ötbors durvára darált fűszer
egy csipet *Himalája só
kb. 1-1,5 dl extra szűz olívaolaj
Sütéshez:
kb. 4-5 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Különleges rántott csirkemell
elkészítése:
A csirkemellfiléket keresztbe kettévágjuk. Így kapunk 8 szeletet. Ezután tegyük egy műanyag dobozba, és öntsünk rá tejet. Ezáltal szép puha és szaftos lesz majd a rántott csirkemellfilé, ha kisütjük. Majd lefedve, tegyük a hűtőbe egy pár órára, vagy egy egész éjszakára.
Ezt követően, csöpögtessük le, és töröljük szárazra, papírtörlővel. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel szórjuk meg, ízesítsük a csirkemellet.
Ezt követően készítsük el a panírozáshoz az alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket.
Panírozás:
(3 tányérba téve: 1. rizsliszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.)
Első tányér:
rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható
egy csipet *Himalája só
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet)
Második tányér:
3 tojás
*Himalája só itt
*egy csipet ötbors durvára darált fűszer itt
1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű
2 ek tejszín
Harmadik tányér:
egy nagy maréknyi sós földimogyoró
1-2 bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt
együtt összedarálva.
A csirkemellfilét liszt, aztán tojásos keverék, majd a corn flakes
keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat.
Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott húst. Ha elkészült, szedjük tányérra. Akinek van frituja az abban süsse ki, én is így tettem. 🙂
A salátának valót egy tálba vágjuk fel, helyezzük el. Az öntetnek való hozzávalókat tegyük egy kis befőttes üvegbe, rá a tetőt és jól rázzuk össze. Majd tálalásnál locsoljuk meg az öntettel a vegyes salátát.
*Tipp: Ha elkészültünk, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga. Ez minden rántott dologra érvényes.
Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt finom extra ropogós rántott húst, salátával.
További ötleteim, receptjeim:
Hasonló, de mégis más, vagyis rántott hús különlegességeimet, az alábbi linkre kattintva olvashatod. Érdemes mindegyiket elkészíteni, mert elképesztően finomak. Mivel mi imádjuk a rántott dolgokat, így mindig kitalálok új recepteket, és így sose lesz unalmas. 🙂
Különleges fűszeres panírban sült rántott hús
Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával
Nachos rántott csirkeszárnyak, édes-csípős chili szósszal
Fűszeres panírban sült csirkecombok, kapros burgonyasalátával
Pikáns csirkemell, fetával töltött cseresznye paprikával és jégsalátával
Mézzel csurgatott waffle szendvics, ropogós csirkemellel és pirított baconnal
Sajttal és sonkával töltött tarja rolád (Cordon bleu)
Bár ez nem hús, de imádom 🙂
Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt
Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek