A mindennapok örömére: Pisztáciás tejszínes csirkés tészta

Finom, egyszerű és gyors!

Csak 30 perc és készen is van.

Nem egy bonyolult recept, de annál finomabb. 🙂

Isteni vacsora vagy ebéd, főleg ha kevés az időd, de a családnak gyorsan kell valami finomságot készíteni, érdemes ezt választani, mindig jól jön és bármikor bevethető ez a recept.

A hús kellemesen fűszeres, a tészta krémes, persze bármilyen tésztából elkészíthető, és mindig jól sikerül. Kiadós, és nagyon laktató. Sőt akár másnapra is csomagolhatsz magadnak a munkába. 🙂



Pisztáciás tejszínes csirkés tészta gluténmentes recept

Hozzávalók:


½ kg csirkemellfilé

5 dkg füstölt házi húsos szalonna

½ póréhagyma

1 szál zöldhagyma

6 db koktél paradicsom félbe vágva vagy negyedbe, ha nagyobb koktélparadicsomot kapunk – 3 belefőzve, 3 db a végén

1 db piros Kaliforniai paprika, de lehet zöld, sárga vegyesen, vagy amilyet kapunk

egy kis darabka vaj

4 ek kókuszolaj

250 ml tejszín

200 g *natúr pisztácia – darálva és egy kicsi durvára vágva

Fűszerek:

2½ kk *Kaliforniai steak fűszerkeverék

egy csipet *ötbors durvára darált fűszer

*Himalája só – ízlés szerint

½ csokor friss petrezselyem

1 kk-nyi apróra vágott *friss menta

1 csomag masni tészta – gluténmentesen itt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1





Pisztáciás tejszínes csirkés tészta

elkészítése:

A csirkemellfilét vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A húsos szalonnát kockára, majd a póréhagymát, félbe és karikára, majd a zöldhagymát a zöldjével együtt karikára, tehát apróra.

Majd a koktélparadicsomot félbe, vagy ha egy kicsit nagyobbat kapunk, akár negyedekbe is lehet vágni. Majd a kaliforniai paprikát, apróra vágjuk fel.



A petrezselymet, majd a mentát is vágjuk fel apróra. A pisztáciát daráljuk le. Egy kicsit tegyünk félre, azt pedig késsel durvára vágjuk fel, ez lesz a tészta tetején díszítésnek. 🙂 Ha elkészültünk, tegyük félre.

Ezután hevítsük fel a kókuszolajat egy teflon serpenyőbe, majd adjuk hozzá a vajat is. Ezt követően, mehet bele a húsos szalonna, és pirítsuk meg, majd a két féle hagyma, majd pirítsuk tovább. Majd mehet bele a paprika, és a paradicsom fele, de csak a fele. Majd adjuk hozzá a csirkemellfilét.



A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, kivéve a menta és a petrezselyem, majd azt a végén adjuk hozzá. Pirítsuk tovább, többször megkavargatva, majd fedővel félig lefedve főzzük készre.

Közben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A tészta főzéséről, itt olvashattok.



Mielőtt készen lenne, a csirke, adjuk hozzá a tejszínt, a pisztáciát, a koktél paradicsom másik felét, jól keverjük el és fedő nélkül főzzük készre, itt már csak pár perc az egész.

Majd a végén adjuk hozzá a mentát és a petrezselymet, keverjük össze, és készen is van. Majd öntsük hozzá a kifőtt masni tésztát, és már tálalhatjuk is. (Vagy akár úgy is kínálhatjuk, hogy a tésztát kiszedjük, és rá a pisztáciás tejszínes csirkét, nálunk így kedveli a lányom 🙂 A tetejét szórjuk meg durvára vágott pisztáciával, petrezselyemmel.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »