Ellenállhatatlan: Omlós gesztenyés hókifli

Igazi csúcskategóriás hókifli!

A gyerekkorom kedvence. 🙂

Hétvégére, kerti partira, családi összejövetelre, csajos délutánokra, ünnepekre, igazi vendégváró finomság. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné.

Ezt a finomságot, most gesztenyével készítettem el. Imádom, gyerekkoromban nagyon sokat készített anyukám, a lekvárossal együtt. Viszont, én most gluténmentesen készítettem el a lánykámnak. De persze búzaliszttel is elkészíthető.

Kezdőknek is ajánlom, akár első sütemény készítéséhez is. 🙂



Gesztenyés hókifli gluténmentes recept

Hozzávalók:


280 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható

220 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható

Aki nem gluténérzékeny elkészítheti Bio tönkölybúza fehér liszttel is

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet Himalája só

1 kk sütőpor

4 ek cukor

250 g margarint – hideg

Majd hozzáadunk:

2 db tojássárgája

6 ek 20% tejföl

Gesztenyés töltelék:

250 g Bio gluténmentes gesztenyepüré (75%-os gesztenyét tartalmaz) – Sparban kapható

20 ml rumaroma

5 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

Sütés után, még forrón:

50-80 g porcukor

2-3 csomag vaníliás cukor

Gesztenyés hókifli

elkészítése:


A kétféle lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport, cukrot egy sűrű szitán átszitáljuk.

Ezt követően, hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és elmorzsoljuk. Akkor jó, amikor olyan zsemlemorzsa állagú a tészta.



Majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, jól összedolgozzuk a kezünkkel a tésztát, majd fóliába becsomagolva, tegyük a hűtőbe 1 órára.

Ha letelt az idő, melegítsük elő a sütőt 180 fokra.



Ezután lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük a tésztát, majd lisztezzük be a nyújtófát, vagy sodrófát is, és nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-2 cm vastagra. Lisztezzünk be egy poharat, vagy kör alakú szaggatót, és köröket szaggatunk ki a tésztából.

A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd tegyük a hűtőbe egy kb. 5 percre, könnyebben lehet vele dolgozni.



Ezután a kiszaggatott tészta körök szélére kb. egy fél kk-nyi gesztenyés tölteléket töltünk, és feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük sorba a gesztenyés hókifliket.

Előmelegített 180 fokos sütőben, 12-15 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 15 perc kellett.



Keverjük össze a porcukrot a vaníliás cukorral. Ha megsült a gesztenyés hókifli, még forrón szedjük a vaníliás porcukorba és hempergessük bele, majd szedjük egy tálcára. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és utána már falatozhatjuk ezt a finom gluténmentes gesztenyés hókiflit.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »