10 perces túrós sütemény!
Csak összekevered 10 perc alatt, és már sütheted is. 🙂
Egyszerű, és nagyon finom. Imádom, sőt rajongok a túrós süteményekért, így ha tehetem, mindig kreálok valami finomat. Sőt ebben a receptemben az is a jó, hogy lehűtve is isteni finomság. És ha Te is, egy olyan sütire vágysz, amilyet még sosem ettél, és szereted a túrós süteményeket, és olyan keresel, amit végtelenül egyszerű elkészíteni, akkor ez a fincsiség neked szól. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan.
Túrós-karamellás foltoska süti gluténmentes recept
Hozzávalók: (kis tepsi)
4 db tojás – (ebből 3 db egész tojás és 1 db tojássárgája szükséges)
100 g cukor
75 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
25 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
egy csipet *Himalája só
½ csomag sütőpor
30 ml olaj
Túró krém:
500 g túró – szobahőmérsékletű
250 g mascarpone – szobahőmérsékletű
3 db tojás – szobahőmérsékletű
egy csipet *Himalája só
6-7 ek cukor – ízlés szerint
Karamell öntet:
kb. 50-100 ml karamell öntet itt
Túrós-karamellás foltoska süti
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Tegyük egy tálba a túrót, nyomjuk össze villával, adjuk hozzá a mascarpone, a sót, tojást, és cukrot, majd keverjük simára egy robotgép segítségével. Ha elkészültünk tegyük félre.
Egy tálba üssük bele a 3 db egész tojást, és az 1 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak is.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.
Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével. Ha elkészültünk, akkor csurgassuk hozzá az olajat és keverjük el.
Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe öntsük bele, egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tepsit, így jobban elegyengetődik a tészta.
Majd locsoljuk meg karamell öntettel, és kanalazzuk rá a túrós-mascarpone krémet, és egyengessük el a tetejét, amit tudunk, mert azért lesüllyed mivel nehezebb a túró, mint a piskótatészta masszája.
Majd tegyük az előmelegített 160 fokos sütőbe és 40-50 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 42 perc kellett. Mindenképpen tűpróbát végezzünk.
Ha megsült a túrós-karamellás foltoska süti, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe min. 30 percre. Szeleteljük fel, mentával díszítve kínáljuk kedves családunknak, barátainknak.
Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek