Egyszerű de nagyon finom: Túrós-karamellás foltoska süti

10 perces túrós sütemény!

Csak összekevered 10 perc alatt, és már sütheted is. 🙂

Egyszerű, és nagyon finom. Imádom, sőt rajongok a túrós süteményekért, így ha tehetem, mindig kreálok valami finomat. Sőt ebben a receptemben az is a jó, hogy lehűtve is isteni finomság. És ha Te is, egy olyan sütire vágysz, amilyet még sosem ettél, és szereted a túrós süteményeket, és olyan keresel, amit végtelenül egyszerű elkészíteni, akkor ez a fincsiség neked szól. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan.

Túrós-karamellás foltoska süti gluténmentes recept

Hozzávalók: (kis tepsi)

4 db tojás – (ebből 3 db egész tojás és 1 db tojássárgája szükséges)

100 g cukor

75 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható

25 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – Sparban is kapható

(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)

egy csipet *Himalája só

½ csomag sütőpor

30 ml olaj

Túró krém:

500 g túró – szobahőmérsékletű

250 g mascarpone – szobahőmérsékletű

3 db tojás – szobahőmérsékletű

egy csipet *Himalája só

6-7 ek cukor – ízlés szerint

Karamell öntet:

kb. 50-100 ml karamell öntet itt

Túrós-karamellás foltoska süti

elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

Tegyük egy tálba a túrót, nyomjuk össze villával, adjuk hozzá a mascarpone, a sót, tojást, és cukrot, majd keverjük simára egy robotgép segítségével. Ha elkészültünk tegyük félre.



Egy tálba üssük bele a 3 db egész tojást, és az 1 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak is.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.

Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével. Ha elkészültünk, akkor csurgassuk hozzá az olajat és keverjük el.



Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe öntsük bele, egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tepsit, így jobban elegyengetődik a tészta.

Majd locsoljuk meg karamell öntettel, és kanalazzuk rá a túrós-mascarpone krémet, és egyengessük el a tetejét, amit tudunk, mert azért lesüllyed mivel nehezebb a túró, mint a piskótatészta masszája.



Majd tegyük az előmelegített 160 fokos sütőbe és 40-50 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 42 perc kellett. Mindenképpen tűpróbát végezzünk.



Ha megsült a túrós-karamellás foltoska süti, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe min. 30 percre. Szeleteljük fel, mentával díszítve kínáljuk kedves családunknak, barátainknak.

Kedves egészségetekre!

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »