Fantasztikus: Pudingos-túrós barackos sütemény

A kényeztető finomság!

3 lépéses gyors gyümölcsös süti, melyet mindenki könnyedén el tud készíteni és isteni finom. 🙂



Mint már említettem, nagyon szeretem a túrós süteményeket, most ezt a finomságot készítettem, megspékeltem még ezzel-azzal, a családom el is kapkodta, annyira ízlett nekik. Ha egy gyors és egyszerű sütire vágysz, érdemes elkészíteni, miért? Mert csuda finom… 🙂 sőt kiváló vendégváró is lehet. 🙂

Pudingos-túrós barackos sütemény gluténmentes recept

Hozzávalók:
(23 cm  kerek tortaforma)

Piskóta:


100 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható

2 púpos ek rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható

(aki nem gluténérzékeny, az használhat 100 g + 2 púpos ek Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet)

egy csipet *Himalája só

3 db nagy tojás

4 ek cukor

1 kk sütőpor

30 ml olvasztott vaj vagy olaj

Rétegezéshez:

1 konzerv őszibarack befőtt 850 g-os – nyáron friss barackot pld. nektarint is használhatunk

Pudingos-túrós krém:

50 g vaníliás pudingpor főzős – gluténmentesen itt

250 g zsíros túró – szobahőmérsékletű

5 ek cukor

2 ek mascarpone – szobahőmérsékletű

500 ml tej

Díszítéshez:

friss eper

menta levélke

porcukor



Pudingos-túrós barackos sütemény

elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, én szilikonosat szoktam használni.  

1. A barackot szeleteljük fel.



2. A pudingot keverjük el egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet és főzzük sűrűre. Ha kész vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a cukrot, a mascarponét jól keverjük el egy fakanál segítségével, majd a legvégén a túrót, és ezt is keverjük el. Majd tegyük félre.



3. Ezt követően készítsük el a piskótát.

Egy tálba üssük bele a 3 db tojást, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.

Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével.

Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a teljesen kihűlt olvasztott vajat és egy fakanállal óvatosan keverjük bele a lisztes-tojásos masszába. Majd tegyük félre.



Ezt követően, már nincs is, más teendők, csak a tortaformába kell rendezgetni az alapanyagokat. A tortaforma aljára szépen a barackot sorba helyezzük, erre öntjük a túrós-mascarpone vaníliás pudingot, simítsuk el, egyenletesen. Majd jöhet rá a piskótatészta masszája, ezt is egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tortaformát 1*-2*, így jobban elrendeződik tészta.



Majd tegyük az előmelegített sütőbe és kb. 35-45 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 40 perc kellett. Mindenképpen tűpróbát végezzünk, ha a piskóta megsült, akkor készen is van. Mivel a piskótatészta masszája került a legtetejére, így könnyen végezhetünk, tűpróbát. Viszont arra ügyeljünk, hogy a túrós-vaníliás rétegbe NE szúrjuk bele, mert azt hihetjük, hogy nem sült meg a tészta. Tehát csak a piskótát ellenőrizzük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20-25 percig.

Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, sőt 30 percre a hűtőbe is tegyük be.



Ha letelt az idő, akkor a sütit vágjuk körbe egy lapos késsel óvatosan, és tegyünk rá egy tányért, és fordítsuk meg. Így a barackos rész kerül felfelé. Már csak szeletelni kell és kínálhatjuk kedves családunknak ezt az egyszerű, de annál finomabb gluténmentes pudingos-túrós barackos süteményt, melyet díszítsünk friss eper szeletekkel, mentával és szórjuk meg porcukorral.



Kedves egészségetekre!

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »