Rohanás közbeni életmenő falatok, a mennyei csemege!
A könnyed és egyszerű finomság, a mindennapok örömére. 🙂
Imádom, mert oly sok változatban elkészíthető. Lehet hidegtálra pakolászni, kiváló vendégváró, de lehet főfogás, vagy akár salátával beilleszthető a fittdiétába, ebédre, vacsira, vagy csak úgy önmagában, akár pikinikre is! Bármikor jó bekapni belőle egy-két golyócskát, jövet-menet. Imádnivaló harapnivaló, szóval a fasírt az út a szívemhez. 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert ennél egyszerűbb recept nem is létezik, csak egy tálba halmozunk mindent, összekever, pihentet, kisüt, és már falatozhatjuk is. 🙂
Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók salátával gluténmentes recept
Hozzávalók:
½ kg darált hús
5 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt kenyérszalonna – nagyon apróra vágva
2 db zöldhagyma – apróra vágva, zöldjével együtt
1 db nagy gerezd fokhagyma – reszelve, vagy fokhagymanyomón átnyomva
4 db olajban eltett aszalt paradicsom – apróra vágva
Fűszerek:
2 kk *Édes-erős steak bors itt
¼ kk *cayenne bors itt
2 kk *Las Vegas grill fűszerkeverék itt
1 kk *Texasi füstös fűszerkeverék itt
1 nagy csipetnyi *provence fűszerkeverék
1 nagy csipet *Himalája só itt – ízlés szerint
(nekem ennyi elég volt, mert a fűszerkeverékek is tartalmaznak sót, illetve a húsos szalonna is.)
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
1 kk mustár
1 púpos ek majonéz
1 db tojás
15 dkg gouda sajt – reszelve
Sütéshez:
zsemlemorzsa gluténmentesen itt
kókuszolaj itt
Saláta:
jégsaláta
veresi magyar paradicsom
zöldhagyma
retek
uborka
paprika
Tálaláshoz:
*édes chili szósz itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók
elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a darált húst, én sertéslapockát használtam, de persze bármilyen darált hússal elkészíthető, amit szeretünk. Majd vágjuk fel apróra a szalonnát, adjuk hozzá.
Ezután készítsük elő a többi hozzávalót, vágjuk fel a zöldhagymát, reszeljük le a fokhagymát, az aszalt paradicsomot is csíkokra, majd apróra szeleteljük fel, és reszeljük le a sajtot. Ezt mind adjuk hozzá a darált húshoz.
Ha elkészültünk, akkor már csak a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd adjuk hozzá a tojást is. Majd jól dolgozzuk össze, én kézzel szoktam. Ezt követően tegyük a hűtőbe, minimum fél órára.
Ha letelt az idő, akkor formázzunk a kis kezünkkel golyókat és hempergessük meg zsemlemorzsában.
Majd forró kókuszolajban süssük ki. Én frituba sütöttem ki.
Amíg sül a sajtos-húsos fasírt golyók, addig készítsük elő a salátának valót: vágjuk fel a hozzávalóknál lévő alapanyagokat, keverjük el, majd sózzuk (himalája só), borsozzuk (édes-steak bors) – ízlésűnknek megfelelően. Keverjük el, majd halmozzuk egy tányérra.
Ezt követően a kisült sajtos-húsos fasírt golyókat halmozzuk a tetejére és már ehetjük is. Édes-chili szósszal tálaltam.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek