Ham, bekaplak: Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyócskák

Rohanás közbeni életmenő falatok, a mennyei csemege!

A könnyed és egyszerű finomság, a mindennapok örömére.  🙂

Imádom, mert oly sok változatban elkészíthető. Lehet hidegtálra pakolászni, kiváló vendégváró, de lehet főfogás, vagy akár salátával beilleszthető a fittdiétába, ebédre, vacsira, vagy csak úgy önmagában, akár pikinikre is! Bármikor jó bekapni belőle egy-két golyócskát, jövet-menet. Imádnivaló harapnivaló, szóval a fasírt az út a szívemhez. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert ennél egyszerűbb recept nem is létezik, csak egy tálba halmozunk mindent, összekever, pihentet, kisüt, és már falatozhatjuk is. 🙂

Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók salátával gluténmentes recept

Hozzávalók:

½ kg darált hús

5 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt kenyérszalonna – nagyon apróra vágva

2 db zöldhagyma – apróra vágva, zöldjével együtt

1 db nagy gerezd fokhagyma – reszelve, vagy fokhagymanyomón átnyomva

4 db olajban eltett aszalt paradicsom – apróra vágva

Fűszerek:

2 kk *Édes-erős steak bors itt

¼ kk *cayenne bors itt

2 kk *Las Vegas grill fűszerkeverék itt

1 kk *Texasi füstös fűszerkeverék itt

1 nagy csipetnyi *provence fűszerkeverék

1 nagy csipet *Himalája só itt – ízlés szerint

(nekem ennyi elég volt, mert a fűszerkeverékek is tartalmaznak sót, illetve a húsos szalonna is.)


1 csokor petrezselyem – apróra vágva

1 kk mustár

1 púpos ek majonéz

1 db tojás

15 dkg gouda sajt – reszelve

Sütéshez:

zsemlemorzsa gluténmentesen itt

kókuszolaj itt

Saláta:

jégsaláta

veresi magyar paradicsom

zöldhagyma

retek

uborka

paprika

Tálaláshoz:

*édes chili szósz itt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók

elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a darált húst, én sertéslapockát használtam, de persze bármilyen darált hússal elkészíthető, amit szeretünk. Majd vágjuk fel apróra a szalonnát, adjuk hozzá.



Ezután készítsük elő a többi hozzávalót, vágjuk fel a zöldhagymát, reszeljük le a fokhagymát, az aszalt paradicsomot is csíkokra, majd apróra szeleteljük fel, és reszeljük le a sajtot. Ezt mind adjuk hozzá a darált húshoz.



Ha elkészültünk, akkor már csak a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd adjuk hozzá a tojást is. Majd jól dolgozzuk össze, én kézzel szoktam. Ezt követően tegyük a hűtőbe, minimum fél órára.

Ha letelt az idő, akkor formázzunk a kis kezünkkel golyókat és hempergessük meg zsemlemorzsában.

Majd forró kókuszolajban süssük ki. Én frituba sütöttem ki.



Amíg sül a sajtos-húsos fasírt golyók, addig készítsük elő a salátának valót: vágjuk fel a hozzávalóknál lévő alapanyagokat, keverjük el, majd sózzuk (himalája só), borsozzuk (édes-steak bors) – ízlésűnknek megfelelően. Keverjük el, majd halmozzuk egy tányérra.



Ezt követően a kisült sajtos-húsos fasírt golyókat halmozzuk a tetejére és már ehetjük is. Édes-chili szósszal tálaltam.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »