Terülj, terülj asztalkám!
Maradékból tökéleteset. 🙂 Mindig jól jön egy-két trükk a konyhában!
A hétköznapi gyors vacsi. Csak egy pár hozzávaló és máris új ételt varázsolhatunk a családi asztalra, arról nem is beszélve, hogy isteni finom.
A hűtőbe talált maradékok, valódi kincsek, nem szabad kidobni, nagyszerű fogások rittyenthetőek belőle, 30 perc alatt. Bizton állítom, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod utána. Ilyen az alábbi receptem is.
Nálunk ugyebár, csak egyszer vagy kétszer esznek ugyanabból az ételből, ezért van úgy, hogy nálunk is megmarad ez meg az, mert már harmadnap a kutya se enné meg – jó, jó ez így nem igaz, mert megenné… 🙂
Ahelyett, hogy kidobnánk a maradékot, csinálhatunk belőle finom falatokat. 🙂
Mexikói chili con carne falatkák gluténmentes recept
Hozzávalók:
Az alábbi linkre kattintva olvashatod a receptet:
Mexikói chili con carne
leveles tészta – gluténmentesen itt
chili pehely
10 dkg reszelt gouda sajt
1 csomag mozzarella sajt – reszelve
1 db tojás
Mexikói chili con carne falatkák
elkészítése:
Adott volt nálunk a mexikói chili con carne ragu, így készítettem belőle, ezeket a szemet gyönyörködtető finom falatokat. Úgy elfogyott pillanatok alatt, hogy az csak, na, azt mondták legközelebb is készíthetek ilyen finomat. 🙂 Én meg, hahaha kuncoráztam 🙂 magamban, hogy az előző napi finomságból készítettem gyorsba. De nem árultam el. 🙂
Szóval visszatérve a receptre, írom hogyan készítettem, bár nagyon egyszerű, de kezdőknek mindenképpen leírom. Ha esetleg nincs készen mexikói chili con carne, érdemes elkészíteni, mert isteni finom, kb. negyed mennyiségű maradékból készítettem.
Receptet az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
Mexikói chili con carne
A kétféle sajtot lereszeljük. Ezután előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és megkenjük a kb. negyedmennyiségű mexikói chili con carne raguval.
Majd megszórjuk reszelt gouda, és mozzarella sajttal, és egy jó csipetnyi chili pehellyel. (ha gyerekek is esznek belőle, elhagyható)
Ezt követően feltekerjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tetejét felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben 30-40 percig süssük. Akkor jó, amikor szép aranybarnaára sült a leveles tészta.
Ha elkészült, tálalásnál, apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Ezt láttad már?
További recept ötleteimet, a maradékok felhasználásához, az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Sült kacsahúsos paradicsomos ropogós, sajttal
Brownie golyók
Mézes rizspalacsinta
Csirkés quesadilla
BBQ sült húsos sajtgolyó, mézes-mustáros mártogatóssal
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek