Gyors finomságra vágysz?
Akkor ezt készítsd el!
Imádom a nyarat, mert ilyenkor roskadoznak a piacok a szebbnél szebb gyümölcsöktől. Vagy épp sokunk kertjében érnek a színes, ízletes és zamatos gyümölcsök. Jobbnál jobb és finomabbnál finomabb süteményeket lehet készíteni belőlük.
Ma, amit hoztam nektek, egy nagyon egyszerű finomság, az epres túrókrémes csiga, melyet megbolondítottam fehércsokoládéval. 🙂 A zamatos eper, a túró és a fehércsokoládé nagyon jó párosítást alkotnak, és hihetetlenül finom desszert lesz belőlük. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Kezdőnek is ajánlom, hiszen roppant egyszerű elkészíteni, csak egy bolti leveles tészta és pár hozzávaló szükséges hozzá, és már is falatozhatjuk, ezt az isteni finom süteményt.
Epres túrókrémes csiga fehércsokoládéval gluténmentes recept
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
200 g túró – szobahőmérsékletű
1 púpos ek mascarpone – szobahőmérsékletű
2-2,5 ek porcukor – ízlés szerint
80-100 g eper
100 fehércsokoládé gluténmentesen itt és itt
1 tojás – felverve
Díszítéshez:
porcukor
Epres túrókrémes csiga fehércsokoládéval
elkészítése:
Az epret mossuk meg, hagyjuk leszáradni, majd csumázzuk ki. Majd vágjuk apró kockára. Egy pár szemet hagyjunk a díszítéshez.
Ezután a fehércsokoládét vágjuk apró kockára, és tegyük félre.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy tálba tegyük bele a túrót, a mascarponét, porcukrot, majd keverjük el. (A mascarpone mennyisége, függ a túró állagától, ha nagyon vizes, akkor csak 1 ek tegyünk bele, ha szárazabb, akkor mehet bele a 1,5-2 ek.-al).
A leveles tésztát hajtogassuk ki, és kenjük meg a túrókrémmel, szórjuk meg a kockára vágott eperrel, majd a fehércsokoládéval.
Majd a szélesebb részénél, kezdjük feltekerni, az alatta lévő sütőpapír segítségével. De úgy is csinálhatjuk, hogy a leves tészta szélesebb részéhez tesszük a túrókrémet, egy csíkban, és úgy tekerjük fel. Ki, ahogy szeretné, úgy csinálja.
Majd ha készen vagyunk a tekeréssel, emeljük át egy tepsibe, és tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, én kb. fél órát hagytam a hidegen.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ezt követően, vágjuk kb. 2-3 ujjnyi vastagságú szeletekre, és tegyük megfordítva, egy sütőpapíros tepsibe. Utána verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit, oldalát kenjük át.
Majd mehet a 180 fokos sütőbe kb. 20-40 percre, akkor jó, amikor szép arany barnára sültek. Nekem a gázsütőmön kb. 33-35 perc kellett.
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék. Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek