Vendégváró snack: A sajtos-chili con carne nachos tál

Igazi nachos grande

 

Melynek elődje, valóságos hollywoodi karriert futott be!

Pedig, azért nem is olyan régen még a legolcsóbb, leghétköznapibb eledelnek számított, és a szegény ember ételének nevezték. Viszont mára ez a fiatalok egyik nagy kedvence, hiszen minden bisztróban, büfében, újabban a pizzázókban is ott a helye. Nem szólva a filmvászonról, ahol a Bud Spencer-féle Piedone filmek emelték piedesztálra a chili con carnét, illetve a sült babot.

Most egy kicsit újítottam rajta, és nachossal és sok reszelt sajttal tálaltam, ja és jalapeno paprikával, hogy igazán ütős legyen, hát, mit mondjak isteni lett. 🙂 Ez olyan kézzel evős finomság, igazi mártogatós. Kiváló kerti partira, csajos bulikra, de persze ebédre, vacsira is kiváló, hiszen igazán laktató egytálétel, ja és a forró feltéten a nyúlós sajt, hát mit mondjak igazán nyálcsorgató finomság.

Érdemes kipróbálni, tuti mind a tíz ujjadat megnyalod, jó-jó kézzel evős, nem csak azért nyalogatjuk, mert épp ez a finomság rácsorog az ujjunkra, hanem azért mert egyszerűen abbahagyhatatlan finomság. Arról nem is beszélve, hogy laktató, és pukkadásig lehet belőle enni. És csak annyit mondanak, van még???

Szóval hajrá, bátran készítsétek el, kezdőknek is ajánlom.



Sajtos-chili con carne nachos tál recept gluténmentes 

Hozzávalók:

4 ek  kókuszolaj

kb. 8 dkg házi füstölt húsos szalonna

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db piros Kaliforniai paprika

1 db sárga Kaliforniai paprika

1 db zöld Kaliforniai paprika

2 db paradicsom

1 chili paprika

1 kg darált sertéstarja

Fűszerek:

2 kk *őrölt kömény

2 kk *szárított koriander levél

2 csipet *oregáno

1 kk*Himalája só

2 kk *ötbors durvára darált fűszer itt

2 kk *Dallas fűszerkeverék itt

2 db marhahúsleves kocka

2-4 kk *Kalocsai édes pirospaprika

1 konzerv vörös bab

1 konzerv fehér bab

1 konzerv kukoricás

1 doboz Happy-Frucht Tomaten – hámozott paradicsom, paradicsomlében

Tálaláshoz:

nachos

reszelt cheddar sajt

savanyú jalapeno paprika

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Sajtos-chili con carne nachos tál 

elkészítése:

Egy lábosban kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd a kaliforniai paprikát, összepirítjuk, majd mehet bele a friss paradicsom, ezt követően, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a felvágott chilit, és szintén összepirítjuk.

Ha elkészült, hozzáadjuk a fűszereket, kevergetés mellett fél percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.



Ezt követően rátesszük a darált húst, és hozzáadjuk a leveskockát (én bele szoktam reszelni), majd sózzuk, ízlésünknek megfelelően. Majd addig kevergetjük, amíg a hús kezd megbarnulni.

A következő lépés, hogy megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és készre főzzük. Amikor jó a hús, akkor hozzáadjuk az előfőzött fehér és vörös babot, kukoricát. És még egy pár percig összefőzzük, kb. 2-3 perc. Akkor jó, amikor jó besűrűsödik a leve. 🙂

Ha elkészültünk tálalhatjuk is, tegyünk a tányérra nachost, tegyük a tetejére a chilis con carne-ből, majd szórjuk meg jó sok reszelt sajttal.  



Tipp: Aki szeretné csípőssebben, tálaláskor megszórhatja savanyú jalapeno paprikával is.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »