Gyorsan valami finomat: Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztából

Egyszerűen isteni!

 

Családom csak úgy kapkodta, és majszolás közben, csak mottyogták, hogy olyan fincsi. 🙂

És lám, amire megfordultam, épp egy darabot tudtam magamnak megmenteni. Na, nem baj, gondoltam legközelebb is készítek, csak másmilyen ízesítésűt. És akkor nem ordítom el magamat, hogy kisült a süti, lehet jönni, hanem inkább elmentek gyorsba magamnak is egy pár darabot. 🙂

Szeretem a gyors sütiket, ha úgy vágyodom valami finomra, és épp lusta vagyok, – akár a nyári melegben – készíteni egy nagyobb horderejű süteményt. A lényeg, hogy gyors, egyszerű, és oltárian finom legyen. 🙂

Aki szereti a sokát, sajtot, tuti biztosan, ezek a finom sonkás dupla sajtos csigák a mennybe röpítik, ezek lesznek a kedvencei. Arról nem is beszélve, hogy kiváló vendégváró, sőt az ünnepi asztalon is megállja a helyét, sőt a gyerekek uzsizs dobozába is becsempészhetünk belőle egy pár darabot, higgyétek el értékelni fogják. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon könnyű elkészíteni. 🙂



Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztából gluténmentes recept

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta – gluténmentesen itt

200 g sonka – “efef” gluténmentes sonkák itt

1-2 zacskó mozzarella sajt

kb. 15-20 dkg cheddar sajt – reszelve

Tetejére:

1 db tojásfehérje

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 



Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztából

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, elkészítés előtt kb. 5-10 perccel. Majd tekerjük ki.



Reszeljük le a sajtokat, a vágjuk apró kockára a sonka felvágottat. De ha még kisebbre szeretnénk, a reszelő nagylyukú részén le is reszelhetjük. Kinek melyik verzió tetszik. 🙂

Majd tekerjük ki, a leveles tésztát, szórjuk, meg mozzarella sajttal és egy kicsit a cheddar sajttal is. Majd szórjuk rá az apróra vágott vagy reszelt sonka szeleteket, és megint szórjuk meg a maradék cheddar sajttal.



Ezután tekerjük fel a végénél kezdve, és vágjuk fel szeletekre.

Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a tekercseket, majd kenjük meg tojásfehérjével a tetejét és tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 20 perc alatt készre sül, akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.



Ha elkészült még melegen szedjük le a sütőpapírról egy tálcára. Ha kihűlt már is falatozhatjuk, ezt az isteni finom gluténmentes sonkás dupla sajtos tekercset.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »