Imádod a kukoricát, akkor ez neked szól!
Kényeztető, selymes, laktató és nagyon finom. 🙂
Az egyik imádott levesem a kukoricaleves, megbolondítva ezzel, azzal, úgy ahogyan mi szeretjük. 🙂
A mexikói konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen olcsó és nagyon finom, és ízletes fogások készülhetnek belőle. Ajánlom mindenkinek, aki szereti, vagy egyszerűen egy gyors levesre vágyik, akár hétköznap, de kiváló hétvégre is, mert tényleg gyorsan elkészül, arról nem is beszélve, hogy isteni finom. 🙂
Kezdők is bátran elkészíthetik, mert szinte elronthatatlan leves.
Mexikói kukoricaleves pirított erdei sonkával, baconnal, nachossal és sok sajttal gluténmentes recept
Hozzávalók:
5 ek kókuszolaj
1 kk vaj
3-4 szelet erdei sonka – apróra vágva
1 kisebb fej hagyma – apróra vágva
6 db zöldhagyma – karikára vágva, zöldjével együtt
3 gerezd fokhagyma – átnyomva
¼ hegyes zöldpaprika – apróra vágva, félig kivágva az ereje, ha nagyon erős
3 púpos ek *tápióka liszt
1 kg mirelit kukorica
1400 ml alaplé vagy 1400 ml víz és 3 db marhahúsleveskocka gluténmentesen itt
Fűszerek:
2 kk *ötbors durvára darált fűszer
1 kk *őrölt kömény
1 kk *cayenne bors
1 ek cukor
250 ml tejszín
100 g reszelt cheddar sajt
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
Feltét:
szeletelt erdei sonka
szeletelt bacon
zöldhagyma
100 g reszelt cheddar sajt
szeletelt zöld erős paprika
nachos
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Mexikói kukoricaleves pirított erdei sonkával, baconnal, nachossal és sok sajttal
elkészítése:
Egy lábosba tegyük bele a kókuszolajat, vajat, majd hevítsük fel, és adjuk hozzá az erdei sonkát és a hagymákat, paprikát, majd pirítsuk össze, ezután adjuk hozzá a fokhagymát, jól kevergessük el.
Ezután már hozzáadhatjuk a kukoricát, szórjuk meg tápióka liszttel, kevergessük el, majd öntsük fel alaplével, vagy víz és leveskocka arányában, ahogy a hozzávalóknál írtam, és a tejszínnel.
Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és főzzük készre, ez kb. 15 perc. Akkor jó, amikor megfőtt a kukorica.
Amíg fő a leves, egy serpenyőbe pirítsuk meg a bacont, és az erdei sonkát, és reszeljük le a sajtot.
Ha elkészült a leves, a fele sajtot (100 g) keverjük a levesbe, majd a nagyon apróra vágott petrezselymet is adjuk hozzá, jól keverjük össze. És, már le is kapcsolhatjuk a leves alatt a hőt.
Tálalásnál, szedjük ki a forró levest egy leveses tálkába, szórjuk meg apróra tördelt pirított baconnal, erdei sonkával.
Majd a reszelt sajttal, szórjuk meg zöldhagymával, karikázzunk rá erős paprikát, aki még igényli az erőset, és kínáljunk mellé a nachost.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek