Egyszerű, mint az egyszeregy: Barackos sütemény

Villámgyors finomság!

Hétköznapra, hétvégére, piknikezésre vagy bármikorra!

Lédús és illatos, a nyár egyik legértékesebb ajándéka. Most, hogy idén a jó idő miatt, még szeptember közepén is beszerezhető a nyár végének kedvenc gyümölcse, a finom őszibarack, gyorsan készíthetünk még egy ilyen finomságot.

Pikk-pakk elkészíthető, igazi vendégváró finomság.  Sőt egy fárasztó nap után 10 perc alatt összekeverhető, barack szeletekkel díszítve, és már süthető is.

Olyan könnyed sütemény, hogy nem nehezíti el a gyomrot sem. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen elronthatatlan sütemény, és mindig garantált a siker vele. 🙂



Barackos sütemény gluténmentes recept

Hozzávalók:
(közepes tepsi) Mérce: púpos ek

12 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék

2 ek rizsliszt

1 csomag sütőpor

két csipet *Himalája só

100 g margarin vagy vaj

10 ek cukor

2 csomag vaníliás cukor

6 db tojás

500 g túró

10 csapott ek 20%-os tejföl

1 db citrom héja

kb. 500 g őszibarack – szeletelve

(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)

Barackos sütemény

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A lisztet, a sót és a sütőport keverjük el, majd szitáljuk át egy tálba.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, habosra keverjük, egy robotgép segítségével.

Majd hozzáadjuk egyenként a tojást, és jól elkeverjük.



Ezután adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, és a tejfölt, reszeljük bele a citromhéjat is, és jól keverjük el a robotgép segítségével.

Majd a legvégén morzsoljuk bele a túrót, majd szintén keverjük a tészta masszával, de ezt már egy konyhai lapáttal vagy fakanál segítségével.



Ha elkészültünk, öntsük egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe, és helyezzük rá az őszibarack szeleteket.

Ezt követően tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süssük. Végezzünk tűpróbát. Nekem a gázsütőmön 30 perc kellett.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintve, mentával kínáljuk. Aki szeretne, még tejszínhabot is adhat hozzá. Kedves egészségetekre. 🙂



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »