Szaftos és finom: Rosé sajtos tepsis csirkemell tükörtojással

Ízletes ételt varázsolhatsz a családi asztalra egy kis trükkel!

Ha imádod az egészen omlósra sült húst, és könnyedén, gyorsan szeretnél ebédet, vagy vacsorát készíteni, de élvezni akarod az ízeket, aromákat, akkor érdemes bevetni a jó öreg tepsis variációt.

Finom és egészséges finomságokat lehet varázsolni, arról meg nem is beszélve, hogy az alapanyagokat összevágva, rétegezés után, már csak magányában el van a sütőben. Addig meg csinálhatunk valami jó dolgot is. 🙂 Pld. egy jó könyvet kezdhetünk el olvasni, vagy bármit csinálhatunk, ami boldoggá tesz. 🙂

Tehát a tepsis húsokban az a legnagyszerűbb, hogy csak telepakoljuk minden földi jóval, fűszerezzük, és csak betoljuk a sütőbe, és már kész is. Kezdőknek is ajánlom a receptet, hiszen pikk-pakk készen van, és elronthatatlan. 🙂



Rosé sajtos tepsis csirkemell gluténmentes recept

Hozzávalók:


3 db csirkemellfilé – félbevágva

2 csomag apróra vágott bacon

1 fej fokhagyma – héjastul – gerezdekre szétszedve

1 db vöröshagyma

3 db zöldhagyma – szárával együtt

1 db paprika

4-5 szem koktélparadicsom

1 db nagy golden alma (zöldalma)

Fűszerek:


*hétbors fűszer

*Jamaikai grill fűszer – csirkemellre

*Himalája só – ízlés szerint

kb. 6 db közepes krumpli – karikára vágva

*sült krumpli fűszersó szerecsendióval ízesítéssel

*mediterrán zöldség fűszer

1,5 dl rosé bor

3 kk-nyi kókuszzsír – elosztva ½ kk-nyi ként elosztva a tetejére –

150-200 g reszelt cheddar sajt

6 db tojás a tetejére – tükörtojásnak

sütési idő kb 1 óra

+ 10 perc – 10 perc magas hőfokon rá a sajt és a tojás a végén –

Tálalásnál:

szórjuk meg *cayenne borssal

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Rosé sajtos tepsis csirkemell

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ezt követően, a csirkemelleket vágjuk ketté, sózzuk, majd hétborssal és jamaikai fűszerkeverékkel fűszerezzük. Majd tegyük félre.

Ezután vágjuk fel apró kockára a bacont. Vagy már lehet kapni előre kockára felvágott bacont is, ha ilyet vettünk, ezt a lépést ki is hagyhatjuk. 🙂



Majd a krumplit pucoljuk és mossuk meg, és vágjuk karikára. Hagyjuk leszáradni. Ezt követően fűszerezzük be sültkrumpli fűszersóval szerecsendió ízesítéssel.

Egy fej fokhagymát szedjünk gerezdekre, de hagyjuk a héjában, nem kell megpucolni. Így finom sült fokhagyma lesz.

A vöröshagymát, zöldhagymát, paprikát, paradicsomot és a golden almát vágjuk karikára.



Ezután, a serpenyőbe hevítsünk fel egy ek kókuszolajat, és pirítsuk meg mindkét oldalát a csirkemellnek, úgymond kapassuk meg.  Majd szedjük ki egy tányérra.

Ha elkészültünk, akkor vegyünk elő egy közepes tepsit, és rétegezzük az alapanyagokat, tegyük, az aljára a fele krumplit szórjuk meg baconnal, mehet rá a vöröshagyma, paprika, szórjuk meg mediterrán zöldség fűszerrel, majd rá a csirkemell, majd a zöldhagyma, golden alma, és a héjastul a fokhagyma.



Majd a tepsi oldalába csurgassuk a rosé bort. A tetejére pedig kókuszzsírt osszuk el.



Majd az előmelegített sütőben tegyük be, alufóliával lefedve kb. 1 órára, akkor jó, amikor vajpuha a csirkemell és a krumpli is puha.



Ezután vegyük le az alufóliát és a legmagasabb hőfokon pirítsuk kb. 5 percig, majd vegyük ki a tepsit, szórjuk meg reszelt sajttal, és üssük rá a tetejére a 6 db tojást. Majd tegyük vissza, és szintén a legmagasabb hőfokon kb. 5 perc addig süssük, amíg a tojásokból szép tükörtojás lesz.

Ezután tálaljuk a kedves családunknak ezt a finom, egyszerű és gyors, rosé sajtos tepsis csirkemellet tükörtojással, majd szórjuk meg cayenne borssal és karikára vágott zöldhagymával.

 

Kedves egészségetekre!

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »