10 perces: Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa

Elronthatatlan és gyors pogácsa a mindennapokra. 

A pogácsák hercegnője!



Vihetjük munkába, gyerekeknek uzsis dobozba, mindig jól jön egy kis harapnivaló az úton. 🙂

Még ha fáradtan érkezünk is haza a munkából, akkor is összedobható, hiszen csak össze kell keverni 10 perc, és már süthető is. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, hiszen ez a pikáns pogácsa, szinte elrontani sem lehet, mert annyira egyszerű. Arról nem is beszélve, hogy az egyszerűsége és pikáns-sajtos íze teszi ellenállóvá ezt a pogácsát, melyet a reggeli rohanásban csak felkapunk és ehetjük is. De akár kávé, tea mellé is kiváló. 🙂



Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa gluténmentes recept

Hozzávalók:


220 g vaj – szobahőmérsékletű

250 ml tejföl  – szobahőmérsékletű – (én Magyar tejfölt, görög tejfölt, vagy házi tejfölt használok, azok jó sűrű tejfölök)

200 g Alfa-Mix vagy Schär mix C gluténmentes lisztkeverék

50 g rizsliszt

(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)

½ csomag sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1 kk csapott *Himalája só

150 g cheddar sajt – reszelve

¾ szál Tóalmási tüzes száraz kolbász (gyerekeknek lehet Tóalmási csemege száraz kolbászt tenni bele) – apróra vágva, pirítva

Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa

elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A kolbászt vágjuk fel apró kockára, és egy serpenyőbe pirítsuk meg, ha készen van, akkor szedjük ki egy tálkába, a kiolvadt zsírja nélkül és hagyjuk kihűlni.

Amíg pirul a kolbászka, addig a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót szitáljuk át. A sajtot reszeljük le.



Ezt követően, a puha vajat és a tejfölt tegyük egy tálba és egy robotgép segítségével keverjük simára. Majd adjuk hozzá, apránként az összekevert és átszitált lisztet, és keverjük jól el, majd adjuk hozzá a cheddar sajtot, és a kolbászt, de ezt már egy fakanállal forgassuk bele a masszába.



Ezután egy sütőpapíros tepsibe egy fagylaltos kanál segítségével kanalazzuk a kolbászos-sajtos pogácsa masszát, úgy, hogy hagyjuk a pogácsák mellett helyet.

Majd az előmelegített sütőbe, süssük kb. 20-25 percig. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.

Isteni finom, megunhatatlan és egyszerű kanalas kolbászos-sajtos pogácsa.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »