Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Fantasztikus: Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel

Sütés nélküli finomság, mely az érzékeinket kényezteti!

Néha jólesik egy egyszerű desszert, ami még a kedvenceinket is tartalmazza, rögtön a mennyországban érezhetjük magunkat. 🙂

A kókusz, a nutella, melyet a ropogós mogyoró koronáz meg, és a csúcs benne a citromos mascarpone krém, ennek tényleg nem lehet ellenállni. 🙂
Hétköznapokra, munkahelyi süti napra, családi – baráti összejövetelkor, ünnepekre, mindig jól jön egy sütés nélküli vendégváró finomság.
Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂

 

Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel gluténmentes recept
Hozzávalók:

250 g darált keksz – gluténmentesen itt és itt
100 g durvára *tört mogyoró itt
1 púpos ek porcukor
2 púpos ek nutella
1 púpos ek mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1 púpos ek *Holland kakaópor
175 ml expresszó kávé
Citromos mascarpone krém:
5 dkg margarin – szobahőmérsékletű
100 g mascarpone – szobahőmérsékletű
3 ek cukor
1 ek citrom leve
Szóráshoz:
1 zacskó kókuszreszelék

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Nutellás keksztekercs citromos mascarpone krémmel
elkészítése:
Először keverjük össze egy tálba egy robotgép segítségével a vajat és a mascarpone krémet, cukrot, ízesítsük citrom levével. Ha kész tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Majd készítsük el az expresszó kávét, akár instant kávéból is jó. Majd hagyjuk kihűlni.


Ezután a kimért darált kekszet tegyük egy tálba és adjuk hozzá a mogyorót, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport keverjük össze, majd adjuk hozzá a nutellát, mascarponét, és a langyos kávét. Majd szintén keverjük el, majd tegyük fóliába csomagolva a hűtőbe fél órára.

Majd egy nagyobb fóliát kiterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és erre helyezzük a kekszes masszát, majd egy nyújtófával nyújtsuk ki, téglaalap alakúra.

Ezt követően a hűtőből kivett citromos mascarpone krémet kenjük el a tetején, és a fólia segítségével tekerjük fel, amennyire szorosan tudjuk. Ezt követően a fóliába becsomagolva, tegyük vissza a hűtőbe, szintén minimum fél órára. Amikor letelt az idő, kicsomagoljuk, a külsejét megszórjuk még kókuszreszelékkel és szeleteljük.

És készen is vagyunk, kínálhatjuk családunknak, barátainknak ezt az egyszerű citromos mascarpone krémes nutellás kókusztekercset.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!